Oscar Wilde ile Bir Gün!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yüzyılı aşkın bir süredir, eserleri, fikirleri, hayatı ve kişiliği ile dünya çapında üne sahip İrlandalı yazar Oscar Wilde tiyatro sahnesinde:

Günümüzde özellikle özdeyişleriyle ve çok yönlü sanatçı kişiliği ile hatırlanan Oscar Wilde, 19. Yüzyıl’da yaşamış olmasına rağmen bir 20. Yüzyıl düşünürü sayılır. Yazarı, Mutlu Prens Ve Başka Masallar eseri, Dorian Gray’in Portresi romanı, Ciddi Olmanın Önemi ve İdeal Bir Koca gibi tiyatro oyunları ve Reading Gaol şiiri ile bilenler, onu eşsiz konuşmalarından, ‘’Sanat için sanat’’ gibi ünlü sözlerinden de hatırlayabilir. Yaşadığı dönemde estetik akımın ve sosyalizmin savunucusu olan Oscar Wilde, ayrıca özel hayatı ile çok tartışılmış, adeta bir efsane haline gelmiştir. Sanat yaşamının zirvesinde, İngiltere’de toplumun ahlaki anlayışına karşı saldırıya girişip, bunun bedelini 2 yıl ağır hapis cezası çekerek ödemiştir.

Celal Kadri Kınoğlu Oscar Wilde Olarak Karşımızda

Aslıhan Evrensel’in yazıp yönettiği ‘’Oscar Wilde İle Bir Gün’’, yazarın ölmeden kısa bir süre önce Paris’te yaşadığı otelde, beklemediği bir ziyaretçi ile karşı karşıya gelmesini anlatıyor.  Aslında, Paris’te bugün müşterilere açık olan L-Hotel’de (Hotel d’Alsace) kaldığı odanın içerisinde oyun Oscar Wilde’ı, onun düşüncelerini ve duygularını, en yoğun ve merak edilen yönüyle seyirciye sunuyor. İlk kez sahnelenecek bu oyunda Celal Kadri Kınoğlu ve Deniz Arcak rol alıyor. Ferdi Merter Tiyatro Can’sına ait prodüksiyon, İstanbul’da Nisan ayında başlayacak.

Daha fazla bilgi için: www.aslihanevrensel.com / http://studiostage.tumblr.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.