Poi Ateş ve Işık Dansı

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Dancentrum’da, 16 mart 2o13 cumartesi günü Zeynep Yosun Akverdi ile başlangıç seviye katılımcılara yönelik Poi Ateş ve Işık Dansı Programı başlıyor..!
Poi Ateş ve Işık Dansı – başlangıç seviye
tarih. 16 mart – 1 haziran 2013 tarihleri arasında her cumartesi
saat. 12.oo – 13.3o
eğitmen. Zeynep Yosun Akverdi
kontenjan. Sınıf kontenjanı maksimum 15 kişidir
Kendini geliştiren katılımcılar, isterlerse performans ekibine de katılabilir.
Program İçeriği
Kur programında nefes, konsantrasyon, denge çalışmaları, yoga ve dans hareketleriyle ısınma sonrasında koreografi çalışmalarını içerir. Programın amacı, kasların kuvvetlenmesi, bedensel ifadelerin gelişmesi, beynin ve vücudun her iki tarafının kullanılmasıyla beden, ruh, zihin koordinasyonlarının gelişmesini, fiziksel davranışlarla bilinci odaklamayı ve yönlendirmeyi, kas gücünün artmasını ve vücudun esneklik kazanmasıdır.
Poi, Yeni Zelanda’da, Maori yerlilerinin dans ritüellerinde kullandığı bir enstrümandır. ‘Poi’ sözcüğü vücudun etrafında hareket eden, ipin ucuna bağlanmış, kişiye uygun ağırlık anlamına gelir. Bu enstrüman Maori halkı arasında çeşitli amaçlarla kullanılmıştır. Örneğin kısalı uzunlu iplere sarılmış bir bitki müzik eşliğinde vücuda vurularak sesler ve ritmlerle uyumlu hareketler yapılmakta, bu şekilde poi hem karşı cinsi etkilemede ve koordinasyon geliştirmede kullanılmıştır. Tüy ve kıllarla süslenen kuş yumurtaları ise ahenkle çevrilerek gösteri amaçlı olarak eğlencelerde kullanılmıştır. Bu enstrüman sonraları poinin ateşlendiği yer olarak da bilinen Hawaii, Tayland ve Hindistan’da dolunay kutlamalarıyla, Avrupa’da geliştirilen kimi terapilerle ve günümüzde uygulanan gösteri amaçlı kullanımıyla bugün dünyanın birçok yerine ulaşmıştır.

Poi’nin ateşle ve dansla buluşmasıyla; yaşam ve doğanın dengesini sağlayan güçle özdeşleşen, ruhun arınmasına kaynak olan ateş, dansın özgür ruhuyla kendi mistik ruhunu birleştirip insanoğlunun bedeninde bir ritüele dönüşür. Ateş dansı içteki ateşin ve ritmin, ruhun yansımasıyla, çeşitli dans enstrümanları eşliğinde dışa sunumudur. Bu sunum çeşitli kültürlerde farklı enstrümanlar ve formlarla yorumlanmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi / Kayıt

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.