Tiyatro Boğaziçi'nden Bir Kadın Oyunu: Bir Kadın Uyanıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkılarak Sevilay Saral tarafından yazılan Bir Kadın Uyanıyor adlı oyun, bir kadının ilk gençliğinden, evlilik hayatına, eşi ve çocukları ile ilişkisinden boşanma ve kendi ayakları üzerinde durma süreçlerine kadar, kadın sorunlarına odaklı bir yaklaşıma sahip. Oyun Mart ayı itibariyle Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkıyor. Hem mizahi hem de dramatik bir üslupla bir kadının hayatına ayna tutan Bir Kadın Uyanıyor, kadının toplum ve aile içinde karşılaştığı sorunları açık bir dille tartışıyor.

Sevilay Saral ve Metin Göksel’in yönettiği oyunda Aysel Yıldırım oynuyor. Hikayesi anlatılan gerçek karakter ile oyuncu ve yazarın birlikte yaptığı çalışmadan ortaya çıkan Bir Kadın Uyanıyor, bir Tiyatro Boğaziçi prodüksiyonu.

İlk olarak kadınların tiyatrosu formunda ortaya çıkmış, sadece kadın seyirciye oynanan oyun Mart ayından itibaren erkek-kadın tüm seyircilere açık olarak sahnelenecek. Oyunun tarihleri ise şöyle: 6-13-28 Mart saat 20:30.

Oyuna dair:

Alev; 45’inde, dul, çalışıyor, iki çocuk annesi…

15’inden 45’ine, çeyiz sandığında ne sakladıysa ortaya seriyor. İlk gençliğini, evliliğini, boşanmasını, yeniden kurduğu hayatını, Alev’in ateşle imtihanını anlatıyor… Bugüne dek sadece kadınlara anlattı, şimdi kadın, erkek, hem kadın hem erkek, herkese anlatıyor. Bir Kadın Uyanıyor… Ve soruyor: “Hayatı boyunca kaç kez uyanır insan?”

Yazan: Sevilay Saral
Yöneten: Sevilay Saral, Metin Göksel
Oynayan: Aysel Yıldırım
Görüntü ve Efekt Uygulama: Gülcan Küçük, Nihal Albayrak
Işık: Zilan Kaki, Erdi Aydın
Dekor-Kostüm: Ayşan Sönmez, Nilgün Ilgıcıoğlu, Özlem Pehlivaner, Selda Durna
Müzik: Diler Özer, Feryal Öney, Ülker Uncu
Görüntü: Pınar Özkul
Afiş Tasarım: Filiz Bilmiş
www.mayasahnesi.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.