Tiyatroda Harem Selamlık

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bakanlığın düzenlediği tiyatro oyununda kadınlara ve erkeklere ayrı davetiye basıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın organize ettiği “Keşke Yapmasaydım” isimli komedi oyununda kadın ve erkekler için ayrı davetiye basıldı, kadınlar ve erkekler salona ayrı kapılardan farklı saatlerde alındı.

SALONA GİRİŞ SAATLERİ DE FARKLI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Terme Gönül Dostları Derneği ve Terme Semerkand temsilciliğinin katkılarıyla 12 Şubat tarihinde düzenlenen “Keşke yapmasaydım” isimli tek perdelik komedi oyununun davetiyesinde; “Bayan-Erkek” ifadesi kullanılırken, kadın ve erkekler için salon giriş saatleri de farklı olarak verildi.

Hayattan bir beklentisi olmayan ve kötü alışkanlıklara müptela olmuş iki kafadarın ‘insanca yaşamayı öğrenme macerası’nın trajikomik bir dille anlatıldığı oyunda, kadın ve erkekler salona ayrı kapılardan alındı.

CHP Grup Başkanvekili, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e “Bakanlığınızın denetimindeki bir mekanda kadın ve erkeklerin salona giriş saatlerinin ayrılmasının dayanağı nedir?” diye sordu.

Önergesinde “12.02.2013 tarihinde Terme Kültür Merkezinde düzenlenen “Keşke yapmasaydım” isimli tek perdelik komedi oyunun davetiyesinde; “Bayan Erkek” ifadesi kullanılmış ve salon giriş saatlerinin kadın ve erkekler için farklı olduğu görülmüştür.” ifadelerine yer veren Tarhan, Anayasanın 10. maddesi hükmü karşısında, “Bakanlığınızın denetimindeki bir mekanda kadın ve erkeklerin salona giriş saatlerinin ayrılmasının dayanağı nedir?”, “Daha önce hangi etkinliklerde kadın erkek giriş saatleri ya da giriş kapıları ayrılmıştır?” ve “Bu kural protokol için de uygulanmış mıdır?” diye sordu.

Deniz AYHAN/ Sozcu

Pressturk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.