Uluslararası Yaratıcı Sanatlar Terapisi Eğitimi 6-7 Nisan'da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yaratıcı Sanatlar Terapisi Bölümü Öğretim Görevlisi, Concordia Üniversitesi, Montreal, Kanada, kayıtlı bir Dans/Hareket Terapisti ve Drama Terapisti Yehudit Silverman, M.A. R-DMT, RDT, Yaratıcı Sanatlar Terapisi Programı’nda eğitim vermek üzere 6-7 Nisan tarihlerinde Türkiye’ye geliyor.

AMAÇ VE İÇERİK

Bu iki günlük atölye çalışmasında Profesör Silverman tarafından onbeş yılı aşkın bir süredir geliştirilen ve her yaş grubuna uygulanabilen “Kendi İçinde Hikâye –Terapide Mit ve Masal” (The Story Within –myth and fairy tale in therapy )isimli kendi terapi yöntemi ve özellikle travmada kullanımı hakkında bilgi verecek. Bu yöntem kullanılarak, katılımcılar kendi seçtikleri mitler ve masallardaki kişisel bir anlamı olduğuna inandığı karakterlerin yerine geçerek, içsel keşfin derin yolculuğuna çıkacaklar. Katılımcılar kendi seçtikleri karakterleri maske yapımı, sanat çalışmaları, dramatik sahneler, hareket ve müzik ile keşfedecekler.

Profesör Silverman, psikiyatrik bozukluklar, yeme bozuklukları, ihmal ve travma tanısı olan çocuklar, gençler ve yetişkinlerle çalışarak, 25 yılı aşkın klinik tecrübesi ile bu metodu geliştirmiştir. Profesör Silverman travmadan muzdarip çocuklar ve yetişkinlerde kendi yöntemini nasıl kullandığı hakkında klinik örnekleri de sunacak. Bu workshop’un amacı; katılımcılara travma ile çalışırken ekstra tedavi edici araçlar ve teknikler sağlamak ve bu yenilikçi ve orijinal tedavi edici yöntem hakkında bilgiler vermek ve katılımcıların kendi yaratıcı yöntemlerini keşfetmelerini sağlamaktır.

BİLGİ VE KAYIT İÇİN

Bu programa katılım ve ücretlendirme hakkında bilgi almak ya da ön başvuruda bulunmak için 0850 220 07 74-75 numaralı telefonlardan Yaratıcı Sanatlar birimi ile görüşülebilir veyayaraticisanatlarterapisi@tscv.org.tr adresine e-posta gönderilebilir.

Eğitimimiz hakkında daha detaylı bilgi için;

http://www.yaraticisanatlarterapisi.org.tr/uluslararasi-yaratici-sanatlar-terapisi-egitimi

Eğitimlerde İngilizce’den Türkçe’ye çeviri yapılacaktır.

Eğitim 6 – 7 Nisan tarihlerinde saat 10:00 – 17:00 arasında gerçekleştirilecektir.

Bilgi Notu: İlgili programa yeterli sayıda başvuru olduğunda; aday, e-posta ve telefon yolu ile bilgilendirilecektir. TSÇV yeterli sayıda başvuru olmadığında programı başka bir tarihe erteleme hakkına sahiptir. Katılım sayısı sınırlıdır.

Kayıt ve eğitim için adresimiz ve hesap bilgilerimiz aşağıdaki gibidir;

Prof. Dr. Hıfzı Özcan Cad. No:8 Atasehir / İstanbul

Hesap Adı      : Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı İktisadi İşletmesi

Banka Adı      : Akbank İçerenköy Şubesi

Şube Kodu     : 570

IBAN             : TR 280004 6005 7088 8000 0729 86

Saygılarımızla,

Nilgün Türkcan, MA., RDT, NADT

Metin Sabancı Merkezi
T
+90 850 220 0774-75

F +90 850 220 0708
E
yaraticisanatlarterapisi@tscv.org.tr

www.yaraticisanatlarterapisi.org.tr

Paylaş.

Yanıtla