Toprak Sahne Tiyatro Festivali Hazırlıkları Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2011 yılında “Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştiriyoruz!” sloganıyla yola çıkan ve iki yıldır başarıyla tiyatroyu insanların ayağına götüren Urla Toprak Sahne Tiyatrosu, festivalin 3.’sünü gerçekleştirmek için hazırlıklara başladı.

“Bu toprağın özündedir kardeşlik ve barış” sloganıyla festivali 3. kez gerçekleştirmeye hazırlanan Urla Toprak Sahne Tiyatrosu oyuncuları, düzenlenecek etkinliklerle ilgili basın açıklaması yaptılar. Gerçekleştirdikleri iki festivalde de kendilerine destek olan Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür eden Urla Toprak Sahne Tiyatrosu oyuncuları, şunları kaydettiler: “Kardeşliğin ve barışın bu topraklardaki anlamıyla, anlam bulsun dedik 3. Toprak Sahne Tiyatro Festivali. Yine köyler olsun dedik, sokaklar olsun mahalleler olsun. Tiyatro sahnelerine karşı baskı olsa da sokaklar hepimizin dedik ve durmadık devam ettik. ‘Köylü milletin efendisiydi’ dedik, köylerimize, unutulan efendilerimizin ayaklarına gittik. 2011 yılından bu yana özgün bir anlayışla başladı Toprak Sahne Tiyatro Festivali. İlk iki senemizde Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nde yaklaşık dört yüz kişilik bir tiyatro kafilesiyle gittik köylere. On beş farklı tiyatro ekibiyle on iki köy, dört yerleşim yerinde aynı anda on altı farklı noktada sokak oyunlarını oynayarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Yedisinden yetmişine tiyatroyu, orta oyunu, pantomimi taşıdık köylere, sokaklara. Sanatın diğer dallarını da unutmadık. Merkezimizde kurulan festival stantları, resim sergileri ve dört gün boyunca verilen konserlerle renklendi sokaklar. Ve bu sene Toprak Sahne Tiyatro Festivali üçüncü yaşına giriyor. 27-28-29-30 Haziran tarihlerinde Urla, gerek merkeziyle gerekse köyleriyle sanatla dolacak.”

Urla’nın geçmişten bu yana birçok sanat dalına ve sanatçıya ev sahipliği yapmış bir kent olduğunu ifade eden oyuncular, “Urla, Necati Cumalı, Tanju Okan, Yorgo Seferis, Neyzen Tevfik ve nice sanatçıya ev sahipliği yapmıştır. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek tiyatrocu, müzisyen ve daha nice ustalarla birlikte; Belediye Başkanımız Selçuk Karaosmanoğlu’nun dediği gibi Urla’yı ‘sanatın ve sanatçının dostu bir kent’ yapma yolunda büyük bir adım atmış olacağız” dediler.

3. Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nin bu yıl 15 tiyatro topluluğu, 20 panelist, 15’in üstünde tiyatro ustasını konuk edeceği bildirildi.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.