Usta Oyuncu Dinçer Çekmez'e Veda

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında vefat eden oyuncu Dinçer Çekmez’in cenazesi toprağa verildi.
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan emekli Dinçer Çekmez için, yıllarca sahneye çıktığı Haldun Taner Sahnesi’nde düzenlenen törene, ailesi ve sanatçı dostları katıldı. Çekmez’in tabutu Türk bayrağına sarılarak sahneye konuldu.

Dinçer’in ilk eşi tiyatro sanatçısı Ayşin Atav, sahneye çıktığında gözyaşlarına hakim olamadı. Tabutu öptükten sonra kürsüye gelen Atav, “Öptüm çünkü o benim çocukluğum, genç kızlığım, her şeyim. Çocuğumun babası, torunumun dedesi. Dinçer’i anlatmakla bitmez ki, benim çocukluğumda tanıdığım, güvendim insanlardandı. Dinçer’i anlatmak çok zormuş. Hele onunla birlikte yaşamışsan. O tiyatroda küçük rolde de büyük rolde de çok o gerçekten karizmatik bir adamdı. Tiyatroda, sinemada her yerdeki oturuşunda, duruşunda bir ağırlığı, efendiliği olan bir adamdı. Çok arayacağım onu. İçimin, yüreğimin acıdığını hissediyorum” dedi.

Müjdat Gezen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Dinçer Çekmez ile çocukluk arkadaşı olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Şehir Tiyatrosu’ndan çocukluk, aynı zamanda da asker arkadaşımdır. Hem tiyatroyu hem askerliği birlikte yaptık. Böyle üst üste, bir, iki gün arayla cenazelere gelmekten artık yorulduk. Önce Metin Serezli, şimdi Dinçer… Söylenecek bir şey yok. Türk sinemasının, tiyatrosunun, dublaj sanatının başı sağ olsun. Çok iyi bir adamdı. Bambaşkaydı. Hele askerlik arkadaşlığı çok farklı bir şeydi. Birlikte geçirdiğimiz günleri hiç unutamıyorum.”
Çekmez’in eski eşi Ayşin Atav da uzun süre önce ayrılmalarına rağmen görüşmeye devam ettiklerini ifade ederek, “Dinçer, çok beyefendi bir adamdı. Her zaman söylüyorum karizmatik bir adamdı. Sahneyi dolduran bir adamdı. Türk tiyatrosu gerçekten çok önemli bir devi yitirdi” dedi.

Oyuncu Dinçer Çekmez, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Özkan ARSLAN / Hürriyet
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.