Ustalara Saygı: Göksel Kortay

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Ustalara Saygı” toplantılarının 11 Mart’taki ustası oyuncu, yönetmen, eğitmen ve çevirmen kimlikleriyle sahnelerimize damga vuran isimlerden Göksel Kortay…

Beşiktaş Belediyesi’nin sekiz sezondur düzenlediği “Ustalara Saygı” toplantıları, 11 Mart’ta tiyatromuza oyuncu, yönetmen, eğitmen ve çevirmen kimlikleriyle yarım asırdır hizmet eden Göksel Kortay için gerçekleştirilecek. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan etkinlik, saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde izlenebilecek. Gecede, Kortay’ın hayatını bir terör olayı sonucu yitiren sanatçı eşi Kerem Yılmazer de özlemle anılacak.

Eğitimini Amerika Birleşik Devletleri’nde tiyatro ve televizyon dalında tamamladıktan sonra, oyunculuk ve yönetmenlik alanında master diploması alarak ülkemize dönen Göksel Kortay için hazırlanan gece, seyircileri tiyatro ustasının yaşamında anılar eşliğinde bir yolculuğa çıkaracak. Dormen Tiyatrosu, Altan Erbulak – Metin Serezli Tiyatrosu, Nisa Serezli – Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Gönül Ülkü – Gazanfer Özcan Tiyatrosu gibi topluluklarda 150’ye yakın oyunda rol alan, çevirdiği 30 oyunun tümü oynanan ve yönettiği oyunlarla hafızalara kazınan Göksel Kortay için düzenlenen etkinlik, tiyatromuzun birkaç kuşağının sahnede buluşacağı bir resmi geçide dönüşecek.

Yıllardır yetiştirdiği onlarca öğrencisiyle de tiyatro ve sinemamıza katkıda bulunan Göksel Kortay’ın “Ustalara Saygı” etkinliğini kimi dostu, kimi öğrencisi olan; Ahmet Kural, Ali Sunal, Arda Esen, Çağlar Çorumlu, Halit Kıvanç, Ezgi Mola, Ezo Sunal, Kerem Atabeyoğlu, Merve Boluğur ve Sevinç Erbulak dönüşümlü olarak sunacak.

Pek çok film ve televizyon dizisinde de rol alan, TRT İstanbul Radyosu’na program danışmanı olarak çalışıp radyo oyunları yöneten Göksel Kortay için hazırlanan gecede; Ahmet Kurtaran, Ali Poyrazoğlu, Aliye Uzunatağan, Ayça Bingöl, Emre Erdem, Evin Maraşlı, Gül Sunal, İzzet Günay, John Stevens, Haldun Dormen, Müjdat Gezen, Nedret Güvenç, Osman Şengezer, Perran Kutman, Selahattin Beyazıt, Suna Keskin, Terry Davies, Yıldız Kenter ve ustanın öğrencilerinden bir grup, sanatçı hakkındaki duygu, düşünce ve anılarını seyircilerle paylaşacaklar.

“Ustalara Saygı” toplantısı 15 yıla yakın bir süre Tiyatro Oyuncuları Derneği Başkanlığı yapan Göksel Kortay’ın tiyatrocu kimliği gibi rengârenk anlara da sahne olacak. Ayça Varlıer, Bahadır Vatanoğlu, Erol Evgin, Ferhat Göçer, Nebi Birgi ve Serpil Günseli performanslarıyla etkinliği zenginleştirecek. Gecede Göksel Kortay’ın sahne yaşamının yanı sıra özel hayatından kareler ve görüntüler de seyircilere sunulacak.

“Ustalara Saygı” toplantıları, 27 Mart’ta geleneksel Dünya Tiyatrolar Günü etkinliğiyle devam edecek.

Tiyatroda Yarım
Asrın Emeğine Saygı

Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı – Göksel Kortay
Tarih: 11 Mart Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00
Türü: Ücretsiz

Yerel Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.