80 Dakika'da Fazıl Say Tartışması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fazilA Haber’de Zeynep Bayramoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği Her Yöne 80 Dakika programında Fazıl Say’a verilen hapis cezası ele alındı. Kanetti, Hilal Kaplan ve Mutlu Tönbekici’nin zaman zaman hararetlenen “Fikir hürriyeti mi? Hakaret mi?” tartışmasında, Kanetti “Fazıl Say bugünün adamı değil, 1930’larda kalmış bir anlayışı var. Ama ceza yasası nedeniyle bu adamı savunur hale geldik. Çünkü hapis cezası doğru değil.” derken, Hilal Kaplan ise Kanetti’ye “Türkiye yargısının iki yüzlülüğüne değindin bu doğru.” diyerek “Bu ülkede Gayri Müslimlere çok rahat hakaret edilebiliyor. Herhangi bir yaptırımı olmuyor.” açıklamasını yaptı.

İşte o tartışma… 

Vivet Kanetti : Hiçbir gerçek mistiğin bundan alındığına ihtimal vermiyorum.

Hilal Kaplan : Twitter kamusal bir alan. Özel alan değil. Sadece arkadaşlarımızla mesajlaştığımız bir alan değil ve bunun bir anlamı var. Sözcü Gazetesi’nden biri bu cümleyi Kürtler için yazsaydı.

Vivet Kanetti: Bu aynı şey değil.

Mutlu Tönbekici : Aynı şey bence.

Vivet Kanetti: Alman basını gibi yorumluyorum. Bütün Allahçılar yavşak ve magazinci demek değildir.

Hilal Kaplan : Ne kadar bildiğim adi adam varsa Allahçı diyor.

Vivet Kanetti: Ne kadar oportünist bulduğum insan varsa, ve geçer akçe olduğu için, üstüne üstlük bir de bu kisveyle ortaya çıkıyorlar demektir.

Mutlu Tönbekici : Allahçı, Allaha inanan demek değildir diyorsun. Ama velev ki öyle olsun.

Hilal Kaplan : Bütün adiliği ve yavşaklığı bir kesim insana atfedeceksin ve sonra onu kastetmedim diyeceksin.

Vivet Kanetti: Hitler’in kitabı bazı ülkelerde yasak ben buna karşıyım. Benim derim ki bunu söyleyen kişi baş tacı olmasın.

Hilal Kaplan : Şu an arkadaş baş tacı. Fazıl Say ana akım medyada bütün köşelerde övülüyor.

Vivet Kanetti: Fazıl Say bugünün adamı değil, 1930’larda kalmış bir anlayışı var. Ama ceza yasası nedeniyle bu adamı savunur hale geldik. Çünkü hapis cezası doğru değil.

Hilal Kaplan : Türkiye yargısının iki yüzlülüğüne değindin bu doğru. Bu ülkede gayri Müslimlere çok rahat hakaret edilebiliyor.

A Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.