ABD'den Fazıl Say'a Destek Yok

Pinterest LinkedIn Tumblr +

abdSosyal medya ortamında dine hakaret içeren mesajlar paylaştığı için ceza alan piyanist Fazıl Say’a bir kötü haber de ABD’den geldi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Patrick Ventrell, Türkiye’de ifade özgürlüğünün güçlü bir destekçisi olmakla birlikte kasıtlı olarak belli bir dinin mensuplarını karalayan konuşmaları üzüntüyle karşıladıklarını açıkladı.
Uluslararası bir hak ancak…
Sözcü Ventrell dünkü açıklamasında, ifade özgürlüğünün uluslararası açıdan tanınan bir hak olduğunu vurguladı. Amerikalı sözcüye, piyanist Fazıl Say’a Twitter mesajından dolayı verilen hapis cezasıyla ilgili olarak Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin yorumu soruldu. Ricciardone, Twitter’da Ömer Hayyam’dan yaptığı alıntının ardından 10 ay hapis cezasına çarptırılan ama cezası askıya alınan Fazıl Say için, “Yanlış tuşa bastı” ifadesi kullanmıştı.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ventrell, Büyükelçi Ricciardone’nin bu yorumu hangi bağlamda yaptığını bilmediğini söyledi. Patrick Ventrell bununla birlikte, “Türkiye’nin uzun vadeli istikrarı, güvenliği ve refahının en büyük garantisi temel ifade, toplanma ve dernek kurma özgürlüğünü desteklemesidir. Bunlar demokrasinin sağlığı için kritik önem taşır,” diye konuştu.
Star Gazete
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.