DENEY – im / EXPER-imen-T

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 
 
GetImage.ashx
Çağdaş Vokal Günleri
Müzik – Dans
Canlı Elektroakustik Müzik : Mehmet Can Özer

Dans: Korhan Başaran

Besteci Mehmet Can Özer ve koreograf Korhan Başaran’dan bilinmeze doğru atılan bir adım. Henüz keşfedilmemiş, tekrarlanamayacak bir sürecin, oluş anının paylaşımına davet. Bu bir gecelik disiplinlerarası gösteride Başaran ve Özer, yaşamsal deneyimlerini sanatsal bir perspektifle yansıtarak, elektroakustik müzik ve modern dansı “doğaçlama” teması üzerinden izleyiciyle buluşturacak. Etkileşimin ana kaynağını metafizikten hareketle yapacak olan sanatçılar, sessel evrenin ve bedenin iç içeliği ve etkileşimini sorgulayacaklar.

Korhan Başaran

Öncelikle kıyısından müzikle, daha akademik bir şekilde oyunculuk aracılığıyla sanatla tanışmış olan Korhan Başaran, sonra kendisini en özgür kılan sanat formu olan dansa aşık olmuştur. Yeni yüzyılla birlikte formların deforme edildiğine, sadece formlara takılıp kalanların içlerinin boşaldığına, demode olduğuna tanık olmaktadır… Bu dönemin, anın sanatını aramaktadır. New York’ta yaşamakta olup, bir süreliğine İstanbul’da yapacağı projeler icin heyecan duymaktadır.

Mehmet Can Özer

Besteci Mehmet Can Özer 1981 yılında doğdu. Bilkent, Cenevre, Zürih Konservatuarları ve Berlin Teknik Üniversitesinde eğitim gördü. Halıcı-Midi Beste Yarışması (1998), Bourges Uluslararası Elektroakustik Müzik Yarışması (2003 ve 2007), Goethe Enstitüsü Sanatçı Ödülü (2006) ve SWR Experimental Studio (2008) ödüllerine layık görüldü. Pek çok uluslararası festivalde ülkemizi temsil etti ve ustalık sınıfları yönetti. 2009 yılında Türkiye’deki ilk elektroakustik müzik albümü olan “Siyah Kalem Dansı” yayınlandı. 2012 yılında “Sonpozisyonlar” albümü Berlinz Records etiketiyle Avrupa’da yayınlandı ve aynı yıl müzik teknolojileri alanında Doçent oldu. Halen “Aşure” isimli yazılımı geliştirerek konserler vermektedir. Doktora sonrası çalışmalarını Berlin Teknik Üniversitesinde tamamlayan Mehmet Can Özer’in çalgı kompozisyonları çeşitli ülkelerde seslendirilmekte, görsel/işitsel yerleştirmeler de yapmaktadır.

Tam: 20 TL Öğrenci: 10 TL
 

Paylaş.

Yanıtla