Gaziantep Üniversitesi 5. Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

gaziantep-universitesi-5.-tiyatro-festivali-basladi-1181114h22-28 Nisan 2013 tarihleri arasında Üniversitelerin Tiyatro Topluluk ve Kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirilen, Gaziantep Üniversitesi 5. Tiyatro Festivali Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Gecenin açılışında konuşan Tiyatro Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özpay, topluluğun 1992 yılında Gaziantep Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulduğunu beleirterek, “Kurulduğumuz günden bugüne, Türk ve dünya edebiyatının farklı türlerdeki oyunlarından 30’dan fazlası, Gaziantepli tiyatro severlerle buluşturuldu. Son beş yıldır, üniversitemiz bünyesinde tiyatro festivali düzenlemekte, hazırladıkları oyunları sahnelemek ve Gaziantep Üniversitesi’nin adını başka salonlarda da duyurmak adına, yılda en az iki defa turneye çıkmaktadır. Topluluğumuz, her yıl 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde tiyatro sezonunu açmakta, festival döneminde de oyunlarını sahnelemeye devam etmektedir” dedi.

Tiyatro Festivali Sakarya Üniversitesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri tarafından sahnelenen “Bir Yazdönümü Gecesi Rüyası” adlı oyunla başlarken, festivale Gaziantep Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Tiyatro festivali kapsamında, Sakarya Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından “Bir Yazdönümü Gecesi Rüyası”, Emilia Galotti, Ankara Üniversitesi Etik Oyuncuları tarafından Büyük Romulus, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Oyuncuları ve Kuramsal Tiyatro Topluluğu tarafından Düğün ya da Davul, Gaziantep Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından Bir Delinin Hatıra Defteri, Karanlıkta Komedi, Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından Generallerin Beş Çayı, Üç Kuruşluk Hayat, Sabancı Üniversitesi Oyuncuları tarafından Yanlışlıklar Komedyası, Bir Başka Tiyatro tarafından Ay Tedirginliği, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından Jacques ile Efendisi, Başkent Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından Vatan Kurtaran Şaban adlı oyunlar sergilenecek.

Haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.