Kadınlardan Kadınlara Özel Gösteri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kadinlardan-kadinlara-ozel-gosteri-4564231_190Mersin’de Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, tiyatro izlemeyen köylü kadınlar için ‘Hasret Çiçekleri’ adlı oyunu sahneledi.

Arslanköy Kadınlar Tiyatrosu kurucusu, yazar ve yönetmen Ümmiye Koçak, merkez Akdeniz İlçesi’ne bağlı Civanyaylağı Köyü ve civarında yaşayan kadınların bugüne kadar tiyatro izlemediğini öğrenince harekete geçti. Köy Muhtarı Muharrem Akkavak ile işbirliği yapan Koçak, kendisinin yazıp yönettiği ve rol aldığı ‘Hasret Çiçekleri’ adlı oyunu sahnelemek için çalışma başlattı. Civanyaylağı İlkokulu’nun bahçesi açık hava tiyatrosuna dönüştürülürken, sandalyeler temin edildi. Tamamı kadın oyuncular için ise okulun bahçesindeki anaokulu da kulise dönüştürüldü. Daha sonra Ümmiye Koçak’ın yazdığı ve okumak isteyen bir kız çocuğu ve annesinin başından geçenlerinin anlatıldığı oyunu Duygu Koçak, Seher Çuhadar, Seher Dağdur, Ayfer Şen, Emine Gürlek, Cennet Şener sahneledi. Ayfer Şen ve Cennet Şener, erkek rolü ise büyük beğeni topladı. Oyunu New York Times’a haber yapmak için gelen gazeteci Tara Todras-Whitehill de fotoğrafladı.

Köylülerin büyük ilgi gösterdiği oyun sonunda ABD’li gazeteci Tara Todras-Whitehill’e eşarp ve şalvar hediye edilirken, oyunun yazarı ve yönetmeni Ümmiye Koçak, kentte yakın olmasına rağmen bugüne kadar tiyatro oyunu izleme imkanı bulmayan köylü kadınlar için eseri sahnelediklerini belirtti. Koçak, “Buraya ilk geldiğimde kadınları hiç tiyatro izlemediklerini öğrenince çok üzüldüm. Yani Civanyaylağı gibi bir yer, şehre de o kadar yakın olmasına rağmen köydeki kadınların tiyatro izlememesi ben de şaşkınlık yarattı. Buradaki muhtarımızla iletişime girdim, diğer köyleri de organize ettik. 3 köy bir araya geldi. Buradakiler hayatlarında ilk defa tiyatro gördüler, izlediler. Çok da heyecanlanıp, beğendiler. Gerçekten ben de çok sevindim. İnsanlardan duyduklarım beni de mutlu etti. New York Times Gazetesi ve aynı zamanda New York’da bir çok gazeteye bağlı olarak çalışan gazeteci Tara Todras-Whitehill da gelip bizi izledi. Kendiside mutlu oldu. Bizler de mutluyuz” dedi. – Mersin

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.