Kanada'da Gençler İçin Tiyatro ve Drama Eğitimi Semineri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

dc_freemanbioDevlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 24-29 Nisan 2013 tarihleri arasında Ankara’da 9. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslar arası Çocuk Tiyatroları Festivali’ni gerçekleştirecektir. Festival bünyesinde Kanada’da Gençler İçin Tiyatro ve Tiyatro Eğitimi konulu bir seminer verilecektir.

Seminer konusu: Kanada’daki çocuk ve gençlik tiyatrosu tarihi 1950 ve 1960’lara dayanmaktadır. Bu tarihlerden itibaren Kanada’nın İngilizce ve Fransızca konuşulan bölgelerindeki profesyonel ve amatör tiyatro toplulukları, özellikle çocuk ve gençlere yönelik yapımlar gerçekleştirdi. Seminerde, bu alandaki tarihsel içerik ele alındıktan sonra, gençlerin sadece tiyatro seyircisi olarak değil, aynı zamanda okullarının dışında da tiyatro eğitimi alması ve yönlendirilmesi konusunda ülkedeki olanaklar ele alınacak. Ardından, Toronto’da, tiyatro eğitimi ve gençlere yönelik içeriği ile dikkat çeken Paprika Festivali, tiyatro ve eğitim bağlamında ele alınacaktır. Bu festival gençler için iyi bir tiyatro eğitiminin nasıl olması gerektiği, gençlerin bu bağlamda karşı karşıya kaldıkları güçlükler ve yakın gelecekteki planları açısından devingen bir model oluşturmaktadır.

Sunan: Yard. Doç. Dr. Barry Freeman. Freeman Toronto Scarborough Üniversitesi ‘Tiyatro ve Performans Çalışmaları’ ve ‘Drama, Tiyatro ve Performans Çalışmaları Merkezi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Eğitim, kültürlerarasılık ve küreselleşme konularındaki çalışmalarını Kanada, ABD, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Avustralya’daki çeşitli organizasyonlarda ve konferanslarda sundu. Kanada’nın Ontario eyaletinde faaliyet gösteren, tiyatro profesyonellerinin gelişimi ve desteklenmesi için çalışmalar yürüten Theatre Ontario Direktörler Kurulu Üyesi’dir. Bu birlikte yürüttüğü Gençlik Eğitim Komitesi çalışması ile eyaletteki gençlik eğitimi olanakları konusunda belirleyici oldu. Barry Freeman, aynı zamanda, Paprika Festivali Direktörler Kurulu Üyesi’dir. On üç yıldan beri Toronto’da süren bu festival, tiyatro eğitimi ve gençlere yönelik içeriği ile dikkat çekmektedir. Freeman, Theatre Research in Canada dergisi editörü, Canadian Theatre Review dergisi yardımcı editörüdür. Çalışmaları, Research in Drama Education, Theatre Research in Canada, Canadian Theatre Review ve alt.theatre and Performing Ethos dergilerinde yayımlandı. 2011 yılında, Prague-Toronto-Manitoulin Tiyatro Projesi: İşbirliğine Dayalı Kültürlerarası Tiyatroya Postmodern-Etnografik Bir Yaklaşım makalesiyle Canadian Association for Theatre Research tarafından verilen üstün akademik makale dalında Richard Plant Ödülü’nü aldı. Üzerine çalışmakta olduğu kitap çalışması Yabancıları Sahnelemek: Toronto’da Tiyatro ve Küreselleşme ile küreselleşmenin çağdaş tiyatroya ekonomik, estetik ve etik etkilerini incelemektedir.

Tiyatro profesyonellerine yönelik düzenlenen etkinliğe katılım serbesttir. Sunumdan sonra soru-cevap bölümü olacaktır.

Tarih/Yer     : 28 Nisan 2013 Pazar / Dedeman Otel

Saat                 : 18:00 – 19:00

Adres              : Akay cad. Büklüm sok. No: 1 Ankara – 416 88 00

Paylaş.

Yanıtla