Menderes'in Yassıada Günleri Sahneye Taşındı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

YASLIADABir dönem oyunu olan “Yaslıada”nın prömiyeri Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Sanat 3 Gösteri Sanatları Yapım ve Organizasyon Şirketi’nin 2012 Şubat ayında proje ve dramaturji çalışmalarına başlayarak 1 yıllık bir çalışmayla tamamladığı Yaslıada oyunu SKSM’de ilk kez izleyiciyle buluştu.

Yönetmenliğini Sami Gülbaba ve yazarlığını Fatih Gülbaba’nın yaptığı oyun, bir dönem oyunu olması nedeniyle ön plana çıkarken, Adnan Menderes’li yılların ilk kez tiyatro sahnesine konmuş olması yönüyle de önem taşıyor.

Gerçeğe Bağlı Kaldık

“Yaslıada” Adnan Menderes ve arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan’ın Yassıada günlerini ve yaşadıkları zorlukları gözler önüne seriyor. “Oyunun amacı; yakın tarihimizle bir kez daha yüzleşme, bu hadise olup biterken millet olarak nerede hata yaptığımızı tekrar tekrar sorgulama, kendimizi bir yürek testinden geçirme ve bu sürece bir nebze de olsa katkı sağlamaktır” diyerek oyunun mesajına dikkat çeken yönetmen Sami Gülbaba, oyunda gerçeğe bağlı kalmaya özen gösterdiklerini ifade etti. Gülbaba, katkılarından dolayı Küçükçekmece Belediyesi’ne de teşekkür etti.

Oyunculuk Hayatımın En İyi Projesi

Tek perdelik oyunda Adnan Menderes’i canlandıran oyuncu Seyfullah Kartal’da heyecanlı olduğunu ifade ederek, Menderes’i canlandırmanın önemli olduğuna vurgu yaptı.  Kartal, Yaslıada oyunu için “oyunculuk hayatımın en iyi projesi” dedi.

Yaslıada, oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.  Yoğun bir katılımla prömiyerini gerçekleştiren oyunda; Seyfullah Kartal, Vahdet Çakar, Alper Türedi, Hüseyin Santur, Eşref Seyitoğlu, Erdem Yılmaz ve Yiğit Kartal başarılı oyunculuklarıyla ilgi toplarken, Enver Başar ve Burhan Yılmaz’da oyunun dekor tasarımıyla izleyiciden tam not aldı. Tüm oyuncular, oyunun ardından düzenlenen kokteylde izleyiciyle bir araya geldi. Seyircinin yoğun ilgisine maruz kalan oyuncular, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

SKSM sahnesinde 27-28 Nisan’da izleyiciyle buluşacak olan oyunun galası da 10 Mayıs’ta Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Haberimport

Paylaş.

Yanıtla