Şahika Tekand'ın 'Oyun'u Brüksel'de!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

oyunYönetmenliğini Şahika Tekand’ın yaptığı İBB Şehir Tiyatroları yapımı ‘Oyun’, Brüksel’in en prestijli sanat merkezi olan BOZAR’a davet edildi.

İlk kez 18. İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahnelenen İBB Şehir Tiyatroları yapımı ‘Oyun’ oyunu Brüksel’in en prestijli sanat merkezi olan BOZAR’a davet edildi. BOZAR yönetiminin ‘prestij serisi’ olarak nitelendirdiği Uluslararası Sahne (International Stage) serisine davet edilen ‘Oyun’, 26 ve 27 Nisan 2013 tarihlerinde Brüksel’de seyirciyle buluşacak.

Samuel Beckett’in yazdığı Şahika Tekand’ın yönettiği oyun, II. Dünya Savaşı’ndan sonra meydana gelen değişimler, yeni toplumsal yapılanmalar sonucunda bireyin duyduğu yalnızlık ve çaresizliği, günümüz insanının değişmeyen ve günden güne çoğalan çelişkilerini sahneye taşıyor.

Çevirisini Levent Mollamustafaoğlu’nun, sahne tasarımını Esat Tekand’ın, kostüm tasarımını Ayşen Aktengiz’in, ışık tasarımını Şahika Tekand’ın yaptığı oyunda; Ali Gökmen Altuğ, Aslı Aybars, Burçak Çöllü, Seda Fettahoğlu, Yeliz Gerçek, Ozan Gözel, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Aslıhan Kandemir, Selen Kartay, Yeşim Koçak, Buket Yanmaz Kubilay, Mehmet Okuroğlu, Özge Özder, Özgür Tanık, Esin Umulu, Ali Mert Yavuzcan, Yiğit Sertdemir rol alıyor.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.