Siverek’te Törende İlk Kez Zazaca Tiyatro Oyunu Oynandı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

siverekte-torende-ilk-kez-zazaca-tiyatro-oyunu-oynandi-14144Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Siverek’te bulunan okullarda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Siverek’te de ilk kez resmi törenlerde Zazaca tiyatro oyunu çocuklar tarafından oynandı. Şehit Öğretmen Metin Gençdal İlk ve Ortaokulu öğrencileri Zazaca tiyatro oyunu sergiledi.

Okul bahçesinde öğrencilerin hünerlerini sergilediği velilerin ise yoğun ilgi gösterdiği kutlamalar Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında şiir, halk oyunları, çuval yarışı ve elma yarışmaları gibi gelenek hale gelen yarışmalar sahnelendi. Ardından Siverek’te ilk kez Zazaca tiyatro oyunu üstelik çocuklar tarafından sahnelendi. 2 Aylık bir çalışmanın sonucunda. Güneydoğu bölgemizde kız isteme kültürünü yansıtmak adına düzenlenen tiyatro oyunu seyirciden büyük beğeni aldı. Oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini yapan Recep Yiğitbay ve Mevlüt Sonbayram: “Zazaki dili bu sene seçmeli ders olarak müfredata girdi. Bizde Zazacayı seçmeli ders olarak seçen öğrencilerimiz ile beraber böyle bir gösteri yapmayı uygun gördük. Çocuklarımızın çoğu zaten Zazaki diline hakimdi. Ne yapabiliriz? dedik, bizim bunu kullanmamız gerekiyordu ve tiyatro üzerine yoğunlaştık. Güzel de bir şeyler çıktığını düşünüyoruz. Seçmeli dersleri seçen öğrencilerimiz için teşvik amaçlı olabileceğini de düşündük” dedi.

Tiyatro oyunu veliler ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile izlendi. Program çeşitli yarışmaların ardından sona erdi.

Urfa Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.