Tiyatro BİSAD Ekibi, Oyun İptaline Tepki Gösterdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

178929_390991797613033_1368043298_nBitlis Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Tiyatro BİSAD ekibi, “1. Tatvan Tiyatro Festivali”nde sahneleyecekleri “Cibali Karakolu” adlı oyunun iptal edilmesine tepki gösterdi.

Tiyatro BİSAD Genel Sanat Yönetmeni Müslim Güzeltaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1. Tatvan Tiyatro Festivali’ni düzenleyenlerden, “Cibali Karakolu” adlı oyunu, festivalde sergilemeleri için teklif aldıklarını anımsattı.

Tatvan Belediyesi’nin, daha önceden oyunlarını sahnelemek için kendilerine birçok destek sunduğunu kaydeden Güzeltaş, şöyle konuştu:

“Geçen ay festivalde oyunumuzu sahnelemek için yapılan teklifi kabul ettik. İlimiz ve bölgemiz için büyük bir anlam ifade eden böylesi bir organizasyona katkı sunmak istedik. İlki gerçekleştirilecek olan ve çok önemli gördüğümüz bu organizasyonda, oyunumuzu başarılı şekilde sahnelemek için tam kadroyla yaklaşık 1 ay çalıştık. Tanıtımın büyük bir kitleye duyurulması için, Tatvan’dan gönderilen afiş ve broşürlerin dağıtımını sağladık. Ancak bir gün önce aldığımız telefonla bize ‘oyunun içeriği bize uymuyor’ dendi. Bu gerekçeyle festivalde yer alamayacağımızı öğrendik.”

Güzeltaş, gülünecek bir gerekçeyle tiyatronun evrenselliğinden bihaber organizasyon gerçekleştiren, ekiplerinin iyi niyetlerle sarf ettiği emeği bir kalemde çizen ve sanatın, dininin, dilinin, ırkının olmadığını ve olmayacağını bilmeyen zihniyetleri kınadıklarını ifade etti.

Festivalde kendilerine yer verilmemesi üzerine, Tatvan Tiyatro Topluluğu’nun da buna sessiz kalmayarak aldığı kararla “Bir İshaksın Bir Cemil” adlı oyununu iptal ettiğini bildiren Güzeltaş, “Basit bir bahaneyle oyunumuzun iptal edilmesi ekibimizin gücüne gitti. Haksızlığa sessiz kalmayan Tatvan Tiyatro Topluluğu’na da teşekkür ediyoruz. Sanatın evrenselliğinden haberdar olmayan bu kişileri kınıyoruz” diye konuştu.

Mynet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.