TOBAV: Hükümet Bizi Narkozsuz Ameliyat Etmeye Çalışıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft64_mf1412497Devlet Tiyatrosu Opera ve Bale Çalışanları Vakfı (TOBAV) Ankara Akün ve Şinasi Sahneleri’nin 17 Nisan Çarşamba günü üçüncü kez ihaleye çıkışı üzerine bir basın duyurusu yayımladı:

Akün ve Şinasi Sahneleri 17 Nisan 2013 tarihinde üçüncü kez ihaleye çıkıyor!

Başkent Ankara’da uzun yıllar Çağdaş Sahne adı altında ev sahipliği yapan salon, 15 Şubat 1988 tarihinde”Mediha” adlı oyunla Devlet Tiyatroları’nın Ankara’daki 6. Sahnesi olarak Şinasi Sahnesi adı altında hizmet vermeye başladı.

Devlet Tiyatroları, Akün Sineması’nın kapatılmasıyla alışveriş merkezine dönüştürülmesi planlanan girişimi engelleyerek Başkent’e aynı adla yeni bir tiyatro salonun kazandırılmasını sağladı.

Akün ve Şinasi Sahneleri açıldıkları günden bu güne Devlet Tiyatrolarının başarılı projelerine ev sahipliğini yaparken Türk Tiyatrosunun ustaları da bu sahnelerde sanatseverlerle buluştu.

Ankara’da bir çok büyük prodüksiyon bu sahnelerde Ankaralı seyircilere görücüye çıktığı gibi Ankara dışından gelen özel, amatör ve yabancı tiyatrolar da Ankaralılarla bu sahnelerde buluştu.

Devlet Tiyatroları bu sahnelerde onlarca oyun, yüzlerce temsil vererek Ankaralıların tiyatro açlığına cevap verdi. Vermeye devam ediyor.

Biz hükümete rica ettik.

Dünya örneklerinden bahsettik.

Bu sahneler aktif. 15 günlük, 1 aylık biletleri satılmış durumda.

Ankaralılar olarak bu gün bu sahneler Emek İnşaat bünyesinden ayrılsın ve bunları Kültür ve Turizm Bakanlığı alsın istedik.

Bu sahneler Ankara’nın ve Ankaralıların belleğinin bir parçasıdır dedik.

Sahneler yıkılmasın istedik..

Ankaralıların belleği yağmalanmasın, yok edilmesin, şehir ve şehirli kimliğini kaybetmesin istedik.

Hükümet ve Emek İnşaat biz yokmuşuz gibi davranıyor.

Vergisini veren, vatandaşlık görevlerini yerine getiren, Emek İnşaatın kuruluşunun sebebi olan biz insanların isteğini kaale bile almıyorlar.

Demokrasiyle yönetilen toplumlarda hükümetler, kamu vicdanı ve talebini dikkate almak zorunda.

Hükümet bizi narkozsuz ameliyat etmeye çalışıyor. Amacı yaşatmak değil öldürmek.

Şaşkınız!!!!

TOBAV YÖNETİM KURULU

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.