29.Gençlik Günleri Başlıyor: Güneş Ufuktan Şimdi Doğar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

29 Genç Tiyatro Afiş 2013İBB Şehir Tiyatroları’nın bu yıl Güneş Ufuktan Şimdi Doğar başlığıyla 29.’sunu düzenlediği Gençlik Günleri 12-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Açılışı Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilecek olan Gençlik Günleri kapsamında; Fatih Reşat Nuri, Üsküdar Kerem Yılmazer, Üsküdar Musahipzade Celâl ve Kadıköy Haldun Taner sahnelerinde; konservatuar tiyatro bölümleri, özel tiyatrolar ve üniversitelerin tiyatro kulüplerinin de aralarında yer aldığı yirmiyi aşkın tiyatro topluluğu gösterim yapacak.

Beş yıldır Gençlik Günleri kapsamında düzenlenen ve bu yıl İBB Şehir Tiyatroları sanatçılarından Arslan Kacar anısına düzenlenen Liseler Buluşması ise lise topluluklarının hazırladığı tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapacak.

Kapanışı 19 Mayıs, saat 18.00’de Grup Turkuaz konseri ve plaket töreniyle yapılacak İBB Şehir Tiyatroları 29. Gençlik Günleri’nde; Gece Yolcuları da, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde bir konser verecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür İşleri Daire Başkanlığı’nın desteklediği konser 18 Mayıs’ta saat 20.30’da gençlerle buluşacak ve tüm Gençlik Günleri etkinlikleri gibi ücretsiz olacak.

Gösterimlerin 14.00 ve 19.00 saatlerinde gerçekleştirileceği 29. Gençlik Günleri’nde bu yıl iki oyun prömiyer yapacak. İBB Şehir Tiyatroları oyuncusu Özgür Kaymak Tanık’ın yazdığı ve yönettiği İBB Şehir Tiyatroları oyuncularının oynadığı “İsimsiz” ve Savaş Dinçel Tiyatrosu’ndan Hüseyin Emre Şen’in yazdığı ve yönettiği “Tahmin Et” oyunları seyirciyle buluşacak. Ayrıca bu sene Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde BİLFEN öğrencilerinin hazırladıkları kısa filmler meraklılarıyla buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Türk Kadınlar Birliği’nin düzenlediği Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülü’nün verileceği tören, 16 Mayıs’ta saat 19.00’da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

Söyleşi ve atölyelerin de yer aldığı 29. Gençlik Günleri’nde; 16. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali ve İBBŞT işbirliğiyle, Philippe Gynt Topluluğu’ndan Scott Koehler 3 günlük bir kukla atölyesi yapacak. Kuklacı, yazar ve araştırmacı Toni Rumbau ise son kitabı “Routes of Pulcinella”dan yola çıkarak Avrupa başkentlerinde halk kukla tiyatrosu geleneği konulu bir konferans verecek.

29. Gençlik Günleri’nde yapılacak atölye ve söyleşi yapacak isimler arasında; Uğur Babürhan, Serpil Günseli, Ayşe Lebriz Berkem, Cem Baza, Emrah Öztürk, Nihal Kuyumcu, Çetin Sarıkartal, Bülent Sezgin, İsa Altun yer alıyor.

Tamamı ücretsiz gerçekleştirilecek İBB Şehir Tiyatroları 29. Gençlik Günleri’ne tüm tiyatroseverler ve elbette İstanbul’un tüm gençleri davetli.

Detaylı bilgi için: www. ibst.gov.tr  

Bilgi ve rezervasyon için:

Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi:      0216 492 90 84

Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi: 0216 553 03 97

Fatih Reşat Nuri Sahnesi:                    0212 526 53 80

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi:          0216 349 04 63

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi:       0212 455 39 19

Şehirtiyatrolari

Paylaş.

Yanıtla