Vapurda "Kanser" Tiyatrosu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kanserBeşiktaş’ta, 8 Mayıs Dünya Over Kanser Günü etkinlikleri kapsamında, Şehir Hatları vapurunda tiyatro gösterisi yapıldı. Kadınlarda sıkça görülen yumurtalık ve meme kanserine dikkat çekmek düzenlenen tiyatro gösterisine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Pembe Hanım Derneği ve Meme Sağlığı Derneği, 8 Mayıs Dünya Over Kanser Günü programı kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. İstanbul Şehir Hatları da organizasyona destek verdi. Etkinlikte, Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi’nden Şehir Hatları vapuruna binen tiyatrocu ve müzisyen bir grup, vapurun yolcu ile dolmasından sonra harekete geçti. Yolculara, yumurtalık ve meme kanserine dikkat çekmek için hazırlanan tiyatro gösterisini sunan grup, müzik eşliğinde çeşitli bilgiler de verdi. Yolcular da bu sürpriz etkinlikten memnun kaldı.

Program kapsamında 09.45-15.45 saatleri arasında Beşiktaş- Kadıköy seferini yapan vapurda kadın kanserlerine dikkat çekmek için tiyatro etkinliği düzenleneceği açıklandı.

Vapurda tiyatroyu izleyen yolculardan Salih Batıbey, “Tiyatroyu güzel buldum. Kadınlara ve vatandaşlara karşı çok bilgilendirici. Erken teşhis önemli. Bu gibi etkinlikler olursa, vatandaş kanseri önler bu bilgilendirmeler sayesinde.” ifadelerini kullandı.

Tiyatroyu izleyen kadın yolcular da bu tür bilgilendirici etkinliklerin sık sık yapılması gerektiğini söyledi. Gösterilerin ardından yolculara, kansere karşı bilgilendirme amaçlı broşürler dağıtıldı.

Pembe Hanım Derneği Başkanı Neval Sevindi, “Bütün dünyada 8 Mayıs Over yani yumurtalık kanseri haftası olarak kutlanıyor. Kadınlara yönelik olarak Türkiye’de her yıl 150 bin yeni bir kanser hastası topluma katılıyor. Nüsk harici, bu rakamlar çok ciddi. Bu hastalığı ne kadar erken teşhis edebilirsek o kadar önemli. “ dedi.

Haber35

Not: Etkinliğin farklı bir haber kaynağındaki videosu için http://video.ntvmsnbc.com/vapurda-kanser-dersi.html adresine tıklayınız.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.