Açık Çağrı! Yeni Oyunlar ve Yeni Oyun Metinleri AltFest’13’te Buluşuyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

altfestMimesis Haber / 2011 yılının Mart ayında yedi tiyatro mekanının, mekânların devamlılığına katkı sağlamak, ortak sorunlarına ortak çözümler üretmek üzere bir araya gelerek oluşturduğu “Alternatif Tiyatro Mekânları Ortak Girişimi” iki yıl boyunca çeşitli etkinlikler ve dayanışma örnekleri ile varlığını sürdürdü. Şimdi bu birlikteliğe bir festival organizasyonu ekleniyor. Artık “Alternatif Sahneler” ismiyle yoluna devam edecek birlik, geçtiğimiz sezon boyunca çeşitli etkinliklerle gündeme getirdiği yeni seyir hallerini 2013-14 sezonunu karşılayacak bir festivale dönüştürüyor.

Alternatif Sahneler’in düzenlediği AltFest’13 5 – 13 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek. Yerli metinlere ve prodüksiyonlara yer verilecek festival iki ana bölümden oluşuyor: Prodüksiyon ve okuma tiyatrosu. Festivalde 9 gün boyunca daha önce oynanmamış oyunlar “Alternatif Sahneler”i oluşturan yedi mekanda seyirci karşısına çıkacak. Okuma tiyatrosu bölümünde ise başvurular arasından seçilen yeni metinler sahnelenecek. Festival süresince atölyeler ve söyleşiler de düzenlenecek.

Her sene tekrarlanması umuduyla yola çıkılan AltFest’in uzun vadede Türkiyeli oyun yazımının gelişimine, yeni oyun yazarlarının ortaya çıkmasının teşvikine ve klasik tiyatro mekanları dışında yeni seyir halleriyle üretilmiş deneysel çalışmaların çoğalmasına hizmet etmesi planlanıyor. Yerli üretimin ve yeni tiyatronun görünürlüğünü artırmayı hedefleyen festivalin her sene artan katılımlarla, büyüyerek ve güçlenerek tekrarlanması planlanıyor.

AltFest’13 festivaline daha önce sahnelenmemiş veya yayınlanmamış olma koşuluyla başvurulabilecek bölümler:

> Yapım

Bağımsız tiyatro toplulukları, sanatçılar, yerli metin olması koşuluyla başvurabilirler.

> Okuma Tiyatrosu

Yazarlar veya Yazar grupları yeni ve daha önce yayınlanmamış oyun metinleriyle başvurabilirler.

“Klasik” metinlerin belirli bir çalışma ve dramaturji çerçevesinde yeniden yazımları veya uyarlanmaları da başvuru olarak kabul edilir. Ancak bu metnin daha önce sahnelenmemiş olması gerekmektedir.

AltFest’13 Okuma Tiyatrosu Jürisi başvuran okuma tiyatrosu oyunlarından on tane seçecek olup bu oyunlar festival dahilinde farklı yönetmenlerin rejileri çerçevesinde seyirci ile buluşacaktır.

AltFest’13 Festival Komitesi seçeceği yapımlar festival dahilinde ikincikat, Kara Kutu, Kumbaracı50, Maya Cüneyt Türel Sahnesi, Mekan Artı, Sahne Hal ve Şermola Performans sahnelerinde seyirci ile buluşacaktır.

AltFest’13 Okuma Tiyatrosu Jürileri

> Ayşenil Şamlıoğlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, yazar

> Sibel Arslan Yeşilay dramaturg, çevirmen ve tiyatro eleştirmeni

> Tilbe Saran Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, akademisyen, seslendirme sanatçısı.

AltFest’13 Ödül Kategorileri

AltFest’13 dahilinde Alternatif Sahneler Emek Ödülü, Alternatif Sahneler Seyirci Ödülü ve Alternatif Sahneler Basın Ödülü olarak üç kategoride ödül verilecektir.

AltFest’13 Başvuru Koşulları

1. Oyun Metinleri için;

Yazarlar (veya yazar grupları) birden fazla oyunla başvuruda bulunabilirler.

Yazılan oyunların beş yıldan daha eski olmaması, daha önce her hangi bir yerde yayınlanmamış veya okuma tiyatrosu olarak sunulmamış olması gerekmektedir.

Oyunlarda konu veya uzunluk sınırlaması bulunmamaktadır.

Oyun metinleri belirlenmiş formatta dört kopya olarak hem başvuru adresine posta yoluyla hem de info@altfest.org adresine yollanması gerekmektedir.

Oyun adı ve yazar adı metnin başında, ayrı bir sayfa olarak, Times New Roman karakterinde, 14 punto büyüklüğünde, koyu ve ortalanmış olarak yazılacaktır.

Oyun metninin tümü Times New Roman karakterinde, 12 punto büyüklüğünde yazılacaktır.

Oyun metninde satır aralığı 1,5 olacaktır.

Metin arası açıklamalar parantez içinde verilecek ve italik olarak yazılacaktır.

Metin boyunca karakter isimleri koyu olarak yazılacak ve ardından iki nokta verilecektir.

Oyun metninin tüm sayfaları numaralandırılacaktır.

Başvuru dosyasına eklenmesi gerekenler:

Oyunun kısa bir özeti,

Başvuru formu

Yazarın biyografisi (en fazla yarım sayfa),

Yazarın (veya yazarların) oyununun festival dahilinde neden yer almasını istediğine dair yazı (en fazla 1 sayfa uzunluğunda)

2. Yapım Başvuruları için;

Tek kişilik oyunlar dahil; bağımsız veya kurum tiyatroları, bağımsız sanatçılar, topluluklar daha önce İstanbul’da sahnelenmemiş oyunlarıyla festivale başvurabilirler.

Oyunlar, festival mekanlarında sahnelenecektir.

Oyunun konseptinin, konusunun, ana hatlarının veya projelendirilmesinin başvuru tarihi öncesinde belirlenmiş olması gerekmektedir.

Aşağıda belirtilen belgeler iki kopya halinde hem başvuru adresine posta yoluyla hem de info@altfest.org adresine e-posta olarak yollanması gerekmektedir.

Başvuru Formu

Projenin kısa özeti

Tamamlanmışsa Oyun metni veya taslağı

Daha önce gerçekleştirilmiş bir projenin bilgileri (Oyun metni, oyun metni, fotoğraf, video…vb)

Yazarın ve yönetmenin biyografisi (en fazla yarım sayfa)

Projede yer alacak ekibin listesi

Topluluğun oyununun festival dahilinde neden yer almasını istediğine dair yazı (en fazla 1 sayfa uzunluğunda)

Festival dahilinde yer alacak olan oyunlar net gişe gelirinin %50’sini alacaktır.

Festival, konaklama veya ulaşım giderlerini karşılamamaktadır.

Seçilen oyunlar, teknik bilgilerin yer aldığı oyun dosyalarını 15 Ağustosa kadar hazır etmek ve oyunlarını sahneleyecekleri mekanları görmek (veya bilgisini almak) ile yükümlüdür.

Son Başvuru: 1 Haziran 2013

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

AltFest’13 Twitter

AltFest’13 Facebook

https://www.facebook.com/pages/Altfest-%C4%B0stanbul/635353309813681?fref=ts

http://www.altfest.org/

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.