"Açık Dans Stüdyosu Projesi" Gaziantep'te

Pinterest LinkedIn Tumblr +

UnknownGaziantep, ABD Ankara Büyükelçiliği’nin desteğiyle düzenlenen Açık Dans Stüdyosu Projesi kapsamında “2. Açık Dans Stüdyosu”na ev sahipliği yapıyor.

Tork dans tarafından ikincisi düzenlenen proje kapsamında, koreograf, eğitmen ve dansçı Paloma McGregor, Sernaz Demirel ve Tan Temel Gaziantep Üniversitesi öğrencileri ile çağdaş dans tekniği ve beden farkındalığı üzerine 3 gün boyunca atölye çalışmaları yapıldı.

Konsepti “Uç Anlar” olarak belirlenen çalışma çerçevesinde,  Mimarlık Fakültesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Salon 4’te gösteri sunulacak. Programda yer alan fotoğraf sanatçısı Halim Ina ve belgesel sinema sanatçısı Metin Çavuş da öğrencilere yönelik fotoğraf ve film üzerine seminer düzenleyecek.

Programın koordinatörü Tan Temel, çalışma için mümkün olduğu kadar farklı disiplinleri bir araya getirerek yeni bir enerji, düşünce, söylem ortaya çıkarmayı ve daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

İlk etabını yaptıkları Muş’ta beklentilerinin üzerinde ilgi ve katılımla karşılaştıklarını vurgulayan Temel, “Yaşanan coşkuyu kelimeler ile anlatmamız mümkün değil. Amacımıza en iyi şekilde ulaştığımızı Muş’ta aldığımız geri bildirimlerden görüyoruz ve bunun için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Dans, fotoğraf ve video gibi farklı alanlarda çalışmalarını sürdüren sanatçıları bir araya getirerek, kendine özgü ve yeni yaratıcı ortamların oluşumuna katkıda bulunmak amacını taşıyan proje kapsamında, grubun, İzmir ve Ankara’da da dans ve fotoğraf atölyeleri, seminerleri ve performans etkinlikleri düzenleyeceği bildirildi.

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.