"Aspendos Yüzyılların Aşkı" Dünya Prömiyeri Yapıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

aspendos[Radikal Gazetesi’nde yayınlanan haberi aktarıyoruz.] 20. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, bu yıl 2-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival, Giuseppe Verdi’nin doğumunun 200. yılı sebebiyle Verdi eserleri ile gerçekleşecek ‘20. Yıldönümü Gala Gecesi’ konseriyle açılacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu eşliğinde sunulacak konserde Şef Jose Cura’ya Marie Karall, Gabrielle Philiponet, Birgül Su Ariç, Bülent Bezdüz, Efe Kışlalı, Eralp Kıyıcı, Erdem Baydar ve Feryal Türkoğlu eşlik edecek.

5 Haziran’da Aspendos Antik Tiyatrosu, bir dünya prömiyerine sahne olacak. Festivalin 20. Yıldönümü için özel olarak bestelenen ‘Aspendos Yüzyılların Aşkı’ bale eserinin müzikleri Hasan Niyazi Tura’ya, koreografisi Nuzgar Magalashwili’ye, librettosu ise Şefik Kahramankaptan’a ait. Seyirciyi Mimar Zenon’un Aspendos Tiyatrosu’nu inşa ettiği zamanlara, kralların adına düzenlenen yarışmaların, şenliklerin, kutlamaların, dövüş oyunlarının yapıldığı antik döneme götürecek bale eseri, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

12 Haziran’da, festivale Orta Avrupa’dan bir konuk topluluk katılacak. İtalyan opera ekolünün usta bestecisi Giuseppe Verdi’nin 1871’de Kahire’de gerçekleştirilen dünya prömiyeriyle opera tarihine armağan ettiği ölümsüz eseri ‘Aida’ operası, Çek Cumhuriyeti Ulusal Brno Tiyatrosu tarafından, Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahnelenecek. 15 Haziran’da, Ankara Devlet Opera ve Balesi prodüksiyonu ‘Rigoletto’ operası, Yekta Kara’nın rejisiyle seyirci karşısında olacak. 19 Haziran’da ise ünlü Rus besteci P. İ. Çaykovski’nin 1875 yılında Bolşoy Balesi için bestelediği ve Marius Petipa ve Lev İvanov’un klasik koreografileri üzerine Mehmet Balkan’ın güncel koreografisi ile seyirciyle buluşacak olan ‘Kuğu Gölü’ balesi İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

Festivalin kapanışı ise 22 Haziran’da kuruluşunun 20. yıldönümünü kutlayan Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Georges Bizet’nin ölümsüz eseri ‘Carmen’ operasıyla…

20. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali biletleri www.aspendosfestival.gov.tr adresinden temin edilebilir.

Radikal

Paylaş.

Yanıtla