Balıkova Köyü'nün Tiyatro Grubu Karşıyaka'da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

balıkovaKarşıyaka Belediyesi’nin yenileyerek, 12 ay hizmet verecek hale getirdiği Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, 4 Nisan’da kapılarını açmıştı. Genco Erkal gibi bir ustayla İzmir’in kültürel yaşamında yeniden yerini alan Suat Taşer Tiyatrosu, bu kez bir köy tiyatrosunu ağırlayacak. Urla’nın Balıklıova Köyü Tiyatro Grubu 13 Mayıs Pazartesi Günü “Midas’ın Kulakları” isimli oyunla sanatseverlerin karşısına çıkacak.

2011 yılında Urla’nın şirin balıkçı köyü Balıklıova sakinleri tarafından kurulan Balıklıova Köy Tiyatrosu 2. yılında Karşıyaka’da sahne almaya hazırlanıyor. Türk Tiyatrosu’nun usta kalemlerinden, geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Güngör Dilmen’in “Midas’ın Kulakları” isimli oyununu sergileyecek olan Balıklıova’nın yetenekli sakinleri, kendilerine verilen imkandan dolayı Karşıyaka Belediye başkanı Cevat Durak’a teşekkür ederken, tüm Karşıyakalıları da oyuna davet etti.

Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla, ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak olan Balıklıova Köy Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu oyunun yönetmeni Semih Çelenk, Nisan ayından itibaren köyün düğün salonunda ve çevre köylerde sergiledikleri oyunun Karşıyaka’da sahnelenecek olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Tiyatronun yapım sorumlusu Akın Yılmaz ise, “Rençberden, balıkçıya, garsondan, restorancıya, öğrenciye, ev kadınına, öğretmene kadar geniş bir yelpazeden katılımcısı olan topluluğumuzun kadrosu oynanan oyuna göre farklılık gösterebiliyor. Bu yıl topluluğa yedi öğrencinin katılımıyla, grupta gençlerin ağırlığı artmış durumda. Gençlerimizi de artık içimizde görmek istiyoruz. Tiyatromuz artık Balıklıova’nın bir ürünü, bir markası olmuş durumda” dedi.

Balıklıova Köy Tiyatrosu’nun “Midas’ın Kulakları” isimli oyun, 13 Mayıs Pazartesi Günü saat 20.30’da Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda ücretsiz sergilenecektir.

Yerelgündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.