Berlin’de Festival Tadında Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

berlin-de-festival-tadinda-tiyatro_2346_b[Sibel Arslan Yeşilay’ın Taraf Gazetesi’nde yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşıyoruz.]Berlin’de 50’nci yılını kutlayan tiyatro festivali Theatertreffen kapsamında 78 etkinlik düzenlenecek. Prestijli festivalin açılış oyunu olarak ise, Michael Thalmeimer’in rejisiyle sahnelenen “Medea” seçildi

Almanca konuşulan ülkeler arasında yılın en “dikkat çekici” 10 yapımın seçilerek davet edildiği tiyatro festivali Theatertreffen bu yıl 50’nci yılını kutluyor. 3 mayısta açılış yapan festival 20 mayısa kadar sürecek. 18 gün boyunca 580 katılımcının yer aldığı 78 etkinlik sunulacak.

Theaterteffen’in “tiyatro buluşması” anlamına gelen adı, Alman tiyatrosuna pek aşina olmayanlarda alçakgönüllü bir izlenim yaratsa da, işin aslı hiç öyle değil. Theater Treffen’e seçilen 10 yapımdan biri olmak yönetmenler ve tiyatro toplulukları için çok prestijli. Yedi eleştirmenden oluşan jüri Almanya, Avusturya ve İsviçre’de bu sezon perde açan 423 yapım arasından yapmış zorlu seçimini.

Festivalde izlenebilecek yapımlar: Schauspiel Frankfurt Euripides Medea, Schauspiel Köln Gerhart Hauptmann Fareler ve Friederike Mayröcker Gecenin İçine Yolculuk, Münih Kammerspiele Elfriede Jelinek Cadde. Şehir. Soygun ve Tenese Williams Orpheus’un Düşüşü, Schauspiel Zürich Brecht’in Mezbahaların Kutsal Kızı Johanna, Centraltheater Leipzig Tolstoy Savaş ve Barış, Thalia Theater Hamburg Hans Fallada Herkes Tek Başına Ölür, Volksbühne Berlin Herbert Fritsch Mırıl Mırıl ve Theater Hora Diasbalde Theater.

 Theatertreffen’e yalnızca bir festival olarak bakmamak lazım, bir yandan seyircinin akın ettiği bir buluşma, bir yandan bir tiyatro uzmanları zirvesi, aynı zamanda da yeni yeteneklere açık bir platform niteliği taşıyor.

Festivalle özdeşleşen ve yeni oyun yazarlarının yetişmesinde önemli bir rol üstlenen Stückemarkt (Oyun Pazarı) adlı etkinlik de bu yıl 35’inci yaşını kutluyor. Genç oyun yazarlarının yeni metinleriyle katıldıkları oyun pazarına ilk davet edilenler arasında 1978’de genç bir müzik öğrencisi olan Elfriede Jelinek var mesela.

Taraf

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.