BÜO Kendini İhbar Ediyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sezuanın-İyi-İnsanı-6Mimesis Haber/ Geçtiğimiz aylarda ONK Ajans’ın amatör tiyatrolardan telif talep etmesiyle başlayan “Amatör Tiyatrolar Telifi Tartışıyor” kampanyasının bileşenlerinden olan Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları (BÜO) Bertolt Brecht’in “Sezuan’ın İyi İnsanı” oyununu oynadıkları için ONK Ajans tarafından engellenmeye çalışılmıştı.

BÜO, amatör tiyatrolardan telif talep edilmesinin neoliberal dönüşümlerin bir parçası olduğunu belirterek, 70 yıllardan bu yana oynadıkları oyunları hazırladıkları bir video ile ONK Ajans’a ihbar etmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde 21. Amatör Tiyatro Günleri’nde “Tiyatro’da Telif” paneli düzenlenmişti. Panelde, Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları’ndan Bilal Akar, Türkiye’de telif hakları ve fikri haklar üzerine var olan durumu sunan Uluslararası Antalya Üniversitesi Hukuk Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Savaş Bozbel, Mitos Boyut Yayınlarında yerli ve yabancı pek çok oyunu yayınlayan Yılmaz Öğüt, Kadir Has Üniversitesi’nde ders vermenin yanı sıra edebiyat ve tiyatro alanlarında çevirmenlik yapan Başak Ergil ve tiyatro, sinema ve televizyon alanlarında yazarlık yapan ve aynı zamanda Bilgi Üniversitesi’nde ders veren Kerem Kurdoğlu konuşmacı olarak yer almıştı.

Video için tıklayınız.

Bilal Akar/ MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla