Çözüme Evet!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

cozumevet2Mimesis Haber / Kısa bir süre önce faaliyetlerini başlatan Çözüme Evet Koalisyonu 11 Mayıs Cumartesi saat 17:00’da Beyoğlu’nda barış şarkıları eşliğinde bir yürüyüş düzenleyecek. Çağrı metni ise şöyle:

Çözüme Evet Koalisyonu olarak 11 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de barış şarkıları söyleyerek Taksim’den Tünel’e yürüyoruz.

Çözüme Evet koalisyonuna destek veren, barışın sesine ses katacak olan sanatçılarımızın da katılımı ve desteği ile sokaklarda barış şarkıları, umut türküleri söyleyeceğiz.

Çözüm, barış, silahlar sussun, 30  yıldır akan kan dursun, ölümler bitsin demek üzere herkesi 11 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de Taksim’de Dinle, Anlat, Duy, Konuş ÇÖZÜME EVET diyerek yürümeye davet ediyoruz.

Çözüme Evet Koalisyonu İstanbul’da Kadıköy, Beyoğlu, Şişli gibi merkezi noktalarda standlar açarak barış taraftarlarını bir araya getirmeye çalışıyor. 26 Mayıs’ta büyük bir yürüyüş düzenlemek isteyen koalisyonun internet sitesinde yayınladıkları çağrı metni ise şöyle:

******

30 yıldır, her gün yürek çarpıntılarıyla uyanmamıza sebep olan…Nerede olursak olalım, hayatımıza damgasını vuran dev bir sorun çözülmek üzere. Kürt sorunu konusunda tarihi adımlar atılıyor. İlk kez çözüm kapısının net bir şekilde aralandığına tanık oluyoruz. Bizler, çözüm sürecine gözümüz gibi bakmamız gerektiğine inanıyoruz. Biliyoruz ki çözüm yönünde atılan her adım, ölümün bu topraklarda yarattığı kasvetli havanın bir kader olmadığını herkese, hepimize gösterecek. Çatışmaların sona ermesi ve diyalog sürecinin gelişmesi “politik açıdan kimin işine yarar” diye bir soru sormuyoruz. Çatışmaların sona ermesi, öncelikle, gençlerin yaşamaya devam etmesi anlamına gelir. Ölümlerin durması anlamına gelir! Ölümlerin son bulması… Sorunun muhataplarının konuşmaya başlaması… En önemlisi bu. Bu yüzden, çözüm için atılan adımları desteklemek ve çözüme engel olmak isteyenlere, “Hayır, bizler bu topraklarda yaşayan milyonlarca insan, çözümden yanayız” diyebilmek için yola koyuluyoruz. Çözümü savunan milyonların sesi olmak için hep beraber harekete geçiyoruz. Ülkemizde birbirini tanıma şansı bulamamış milyonlara…“Dinle, Anlat, Duy, Konuş…” diyoruz. Herkesin ve tüm kimliklerin ortak geleceğinin eşitlik içinde inşası açısından bu can alıcı meselenin çözümüne katkı sağlamanın insanlık borcu olduğuna inanıyoruz.

******

Çözüme Evet Koalisyonu’nun internet sitesine ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Paylaş.

Yanıtla