Dünyanın Tüm Kuklaları İstanbul'da Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kukla15 ülkenin katıldığı Uluslararası Kukla Festivali kapsamında bugün, Almanya-Fransa-İsviçre ortak yapımı Hotel de Rive adlı oyun sahnelenecek

İstanbul’u her yıl mayıs ayında rengârenk kuklalarla bir şölen alanına çeviren Uluslararası Kukla Festivali’nin 16’ncısı başladı. 19 Mayıs’a kadar devam edecek festival, Türkiye başta olmak üzere İngiltere, İspanya, İtalya, Avusturya, Meksika, Norveç, Romanya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve Yunanistan’dan kukla sanatçılarını ağırlayacak. Festivalin bugün Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenecek gala gösterisinde, Almanya-Fransa-İsviçre ortak yapımı “Hotel de Rive” adlı oyun sanatseverlerle buluşacak. Gösterinin özelliği ünlü heykeltıraş Giacometti’nin heykellerinden yola çıkılarak hazırlanmış kuklalarla sahneleniyor olması. Festivalde gösterilerle birlikte atölye çalışmaları, film gösterimleri, konferanslar ve sergiler düzenlenecek. SABAH’ın sorularını yanıtlayan festival kurucusu ve sanat yönetmeni Cengiz Özek, ilk düzenlediklerinde etkinliğe sadece dört yabancı grup ve zorlama şeklinde 4-5 yerli grubun katıldığını hatırlatarak, “Bu yıl ise 15 ülkeden 30 gösteri sanatseverlerle buluşacak. Festivalin her yılında seyircinin ve kukla sanatına ilgi duyan sanatçıların arttığını gözlemleyebiliyoruz. Halka açık alanlarda gerçekleştirdiğimiz gösteriler ve sergilerle onbinlerce İstanbullu’yu kuklalarla tanıştırdık. Bu bizim için çok önemli” şeklinde anlattı.

ŞEHİR TİYATROLARI’NA ÖDÜL

Uluslararası Kukla Festivali kapsamında verilen Onur Ödülü bu yıl, son yıllarda kukla prodüksiyonlarına düzenli bir şekilde yer veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’na verildi. İBB Şehir Tiyatroları da festival kapsamında “Damlaların Dansı,” “Üç Kardeş” ve “Muhteşem Kurt ve Denizkızı” adlı oyunları sahneleyecek.

Fırat Karadeniz / Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.