İlk Davamızı Kazandık

Pinterest LinkedIn Tumblr +

5[Oyuncular Sendikası’nın Güneş Emir ile Focus Film arasındaki davaya dair açıklamasını yayınlıyoruz.] 2011 Temmuz ayında Fox TV’de yayınlanan Deniz Yıldızı adlı dizide başrol oynayan üyemiz Güneş Emir’in yoğun ve kötü çalışma koşulları nedeniyle feshettiği sözleşmesi sebebiyle yapım şirketi Focus Film tarafından hakkında açılan dava üyemiz nezdinde sonuçlandı.

Güneş Emir kendisine okuma imkanı dahi tanınmadan adeta zorla imzalatılan beş yıl süreli sözleşme uyarınca, günlük 16 saate varan son derece ağır çalışma koşulları, piyasa koşullarının çok altında aşırı yararlanmaya varan düşük ücretler, yüksek cezai şartlar, tatil hakkı olmaması, raporlu olduğu halde çalışmaya zorlanması ve tüm bu yoğun temponun getirdiği sağlık sorunlarından muzdarip olarak sendikamız hukuk birimine başvurdu.

Kendisine gerekli hukuki destek sağlandı, yapımcı şirket Focus Film’e daha insani çalışma koşullarının sağlanması, çalışma saatlerinin düşürülmesi, tatil hakkı tanınması hususunda gerekli ihtarlar yapıldı. Yapımcı şirketin bu talepleri yerine getirmemesi üzerine sözleşme tarafımızdan feshedildi ve üyemiz çalışmaya son verdi.

Bu fesih üzerine yapımcı şirket tarafından ceza-i şart talebi ile üyemize dava açıldı, anılan dava İstanbul 1. FSHM nezdinde 2012/304 E. no ile görüldü.

Oyuncular Sendikası Hukuk Birimi Koordinatörü Av. Sera Kadıgil tarafından başarı ile temsil edilen üyemiz davanın 16.05.2013 tarihli celsesinde, mahkemeye sunduğumuz “sözleşmenin başından beri geçersiz” olduğu gerekçesi kabul gördü ve açılan haksız dava reddedilerek üyemiz ve üyemiz nezdinde sendikamıza hakları teslim edildi.

Oyuncular Sendikası’nın çalışma koşullarına yönelik kazandığı ilk davaya Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Memet Ali Alabora, Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Şebnem Sönmez ve gözlemci olarak da BİROY Av. Ceren Kalı katıldı.

Oyuncular Sendikası olarak, üyemiz Güneş Emir’in büyük bir cesaret ve metanetle haklarını savunmak için girdiği bu süreçte kendisine gerek manevi gerekse hukuki her türlü desteği sunmaktan ve kendisini başarıya taşımış olmaktan büyük gurur duyduğumuzu bildirir, Güneş Emir’in hukuka ve ahlaka aykırı sözlşemelerle çalıştırılan tüm üyelerimize örnek olmasını temenni ederiz.

Oyuncular Sendikası
 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.