Asırlık Miras, Burada Saklanıyor…

Pinterest LinkedIn Tumblr +
tiyatro-muzesiİstanbul Şehir tiyatroları, kuruluşunun 100. yılını müze ile taçlandıracak. Müzede, 1914 yılından günümüze oyunlarda kullanılan el emeği aksesuarlar, takılar, dekorlar ve kostümler sergilenecek. ‘Tiyatro Müzesi’ için mekan aranıyor. Ayazağa’da 5 katlı bir binada muhafaza edilen eşyalar, sanatseverlerle buluşacağı günü bekliyor…
Kostüm ve aksesuar deposunda bulunan eski aksesuarlar için Topkapı sarayı’ndan iki, Yıldız Sarayı’ndan ise bir uzman görevlendirildi. Uzmanlar, özellikle silah, kılıç, hançer, kilim gibi dekorların hangi döneme ait olduğunu ve özelliklerini belirledi.
İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hilmiz Zafer Şahin, “Bu mirası sergilemek için Beyoğlu’ndan Tünel’e uzanan bir zeminde yer arayışı içindeyiz. Eşyaların hiçbiri dışarıdan alınma değil. 100 yıldır bu kurumun çalışanlarının el emeğiyle ürettikleri eşyalar. Bizden önce de korunuyorlardı. Biz şimdi bunu halkla buluşturacağız” dedi.

Müzede, Türk Sahne Sanatları Derneği’nin üye sicil kayıtları da sergilenecek. Ünlü isimlerin gençlik fotoğrafları da bu sayede sanatseverler ile buluşacak. Üye kartı bulunanlar arasında Kemal Sunal, Haldun Dormen, Çolpan İlhan, Sadri Alışık ve İzzet Günay gibi isimler de var.

Ramazan Cin

Yirmi Dört Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.