Kenter: Lakabım cadıydı ama hiç süpürgem olmamıştı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

lakap[Bahar Çuhadar’ın Radikal Gazetesi’nde yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşıyoruz.]Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Ankara Devlet Opera ve Balesi’ndeki törenle başladı. Törenin en alkışlı anı Yıldız Kenter’in Tema Özel Ödülü almak üzere sahneye geldiği andı…

Bu sene 16’ıncısı ‘…Rağmen’ temasıyla düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, perşembe gecesi Ankara Devlet Opera ve Balesi – Büyük Tiyatro Salonu’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı. Tiyatro oyuncuları Laçin Ceylan ve Yetkin Dikinciler’in sunduğu törende, ‘…Rağmen’ temasına bağlı olarak 70’li yıllar barkovizyon görüntüleriyle anımsatıldı, ardından Melike Demirağ sahne alarak ‘Arkadaş’ şarkısını seslendirdi.

Onur Ödülü almak üzere sahneye gelen Perihan Savaş, “Muhteşem bir gün bugün benim için. Uçan Süpürge’nin ilk açılışında buradaydık, inşallah devamı gelir dedik ve bugün 16’ıncısı. Ve benim Onur Ödülüm. Erkek egemen bir topluma rağmen, kadına şiddete rağmen, küçük gelinlerimize rağmen bu Onur Ödülü’nü almak benim her şeye rağmen doğru bir şey yaptığımı gösteriyor. Bu ödülü tüm kadın sinema emekçileri adına alıyorum” diye konuştu.

Gecenin son ödülü usta tiyatrocu Yıldız Kenter ‘e gitti. Bu yıl ilk kez verilen Tema Özel Ödülü’nü alan Yıldız Kenter salonun dakikalar süren alkışıyla karşılandı. Kenter, “Lakabım cadıydı tiyatroda ama hiç süpürgem olmamıştı!” esprisiyle aldı.

16 Mayıs’a kadar sürecek festivalde 40 ülkeden 90 kadın yönetmenin 98 filmi izleyiciyle buluşacak.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.