Necip Fazıl'ın 'Para'sı Seyici ile Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ustad_necip_fazila_30_yilda_ozel_anma13670726100_h1019471İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 30. yılı anısına, şairin 1941’de kaleme aldığı ve 1941-42 sezonunda Muhsin Ertuğrul tarafından sahnelenen “Para” isimli oyunu tekrar seyirciyle buluşturdu.

72 yıl aradan sonra ilk kez Harbiye’deki Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde galası yapılan ve ekim ayında seyirci karşısına çıkacak oyunun yönetmenliğini Engin Gürmen yaptı.

Aziz Sarvan’ın yanı sıra Cem Uras, Doğan Altınel, Ece Okay, Irmak Örnek, Ali Mert Yavuzcan, Seza Güneş, Nurdan Gür, Aslı Aybars, Oğuzboy Vedat Şahin ve Zeki Yıldırım’ın rol aldığı oyunun dramaturgluğu Özge Ökten, sahne tasarımı Aysel Doğan, kostüm tasarımı Emra Albayrak Şahin, ışık tasarımı Kemal Yiğitcan ve efekt tasarımı Mustafa Emin Duman’a ait.

Yorucu tempoda geçen 40 günlük prova çalışması sonucunda gösterime hazırlanan “Para” isimli oyun, “Herhangi bir tarihte ve herhangi bir ülkede geçer” şeklindeki yazının perdeye belirmesiyle başlıyor. Oyunda; savaş öncesinde vurgun yaparak, ekonomik ve siyasal gücünü artırmak düşüncesindeki banka sahibi “O”nun hikayesi anlatılıyor. Oyunda, paranın insanı nasıl tanınmaz hale getirdiği, sevgi, dostluk ve güven ilişkilerini nasıl değiştirdiği aktarılıyor.

Haber 7

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.