Ricci/Forte'den "Sınırlar"ını Zorlayan Bir Atölye

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ricciGalataPerform’un düzenlediği 2. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali’nin uluslararası konukları İtalyan Tiyatrosunun aykırı ikilisi Ricci/Forte.

“Macadamia Nut Brittle”, “Grimmless”, “%100 Furious”, “Abbastarduna”, “Pinter’s Anatomy” ve “Imitation of Death” oyunlarıyla uluslararası festivallerde İtalyan Çağdaş Tiyatrosu’nu temsil eden Ricci/Forte, 23-27 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da olacak.

Festival Kapsamında “Macadamia Nut Brittle” oyununun okuma tiyatrosu, “Grimmless” oyununun video gösterimi ve “Beneath the Roses” adlı bir atölye çalışması gerçekleşecek.

Sadece 20 katılımcının kabul edileceği “Beneath the Roses” oyunculuk atölyesi 24-25-26 Mayıs tarihlerinde saat 10.30-16.30 saatleri arası Galata Hamursuz Fırını’nda gerçekleştirilecek.

Üç gün sürecek atölye çalışmasında oyunculuğun fiziksel ve psikolojik olarak sınırlarının zorlandığı beden, ses ve cesaret odaklı çalışmalar yapılacaktır.

Ricci/Forte’nin deyimiyle; “Karakterler hakkında ve Zara ya da H and M’den alınan giyeceklere benzeyen olaylar hakkında daha fazla hikâye yok. Ama ne var? Parçalar, yanılabilirliğimizin vahşetini ortaya çıkarmak için kaldırmamız gereken tertemiz ve basit derimiz: Rollerin esprisinden kaçış olarak algılanan bir inceleme: tutkularımızın yarattığı karmaşa üzerine bir araştırma bu.”

Atölye’nin dili İtalyanca olacak ve Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır.

Atölye katılım şartları:

* Atölyeye katılmak isteyen adaylarda oyuncu veya oyunculuk eğitimi almış olmaları şartı aranmakta.

* Atölyeye katılmak isteyen adayların ilgili özgeçmişlerini yenimetinyenitiyatro@galataperform.com adresine göndermeleri gerekmekte.

* Atölye 20 katılımcı ile sınırlı. Atölyeye izleyici olarak katılımcı alınmayacak.

Atölye Katılımı Ücretlidir.

Adres:

Galata Hamursuz Fırını

Şair Ziya Paşa Cad.

No:13/A Galata Kuledibi

Beyoğlu / İstanbul

Cnn Türk

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: Seteney Koz

Yorumlar kapatıldı.