"Scapin’in Dolapları" Boğaziçi'ndeydi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

scapinMimesis Haber/İstanbul Amatör Tiyatro Günleri 2013’ün bir ay boyunca devam edecek ve çeşitli üniversite topluluklarına ev sahipliği yapacak olan üniversite tiyatroları ayağı dün akşam Boğaziçi Üniversitesi’nde başladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Sahnesi Scapin’in Dolapları adlı oyunuyla Boğaziçi Üniversitesi’nde seyirciyle buluştu. Yaklaşık iki saat süren oyun sonrasında yapılan söyleşide grup, verimli bir eğitim prodüksiyonu süreci geçirdiklerini belirtti. Molière metnine kentsel dönüşüm teması çerçevesinde belli tipleme ve sahne eklemeleri yapan grup, metin yazım çalışmasına yaz aylarından itibaren ağırlık verdiklerini belirtti. Oyun çalışmalarına geçen sene başlayan Taşkışla Sahnesi sene boyunca Molière tiyatrosuna dair bir eğitim araştırma çalışması yapmış,  Şubat ayında da üniversite tiyatrolarına dönük bir Molière sunumu gerçekleştirmişti.

İstanbul Amatör Tiyatro Günleri 2013, yarın saat 12.00’de Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonu’nda Anadolu Üniversitesi’nden Yaşayan Tiyatro’yu ağırlayacak. Ardından saat 15.30’da bu sene üniversite tiyatroları arasında gündem olan telif konusu bir panel çerçevesinde tiyatro ve telif hakları ilişkisi, tiyatro ve hukuk alanlarını temsil eden konuşmacı ve katılımcılarla tartışılacak.

 Büşra Karpuz/MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla