Sınırdaki Boykot Tiyatro Festivalini Vurdu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kore-ulusal-tiyatrosuDevlet Tiyatroları 4. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, Kore Ulusal Tiyatrosu’nun gösterisi ile başladı. Gösteride Kore davullarını taşıyan tırın Bulgaristan sınır kapısına takılması nedeniyle, gösterinin en önemli bölümü olan davul gösterisi sınırdaki boykot yüzünden gerçekleştirilemedi.

Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, Cumhuriyet Meydanı’nda 53 kişilik Kore Ulusal Tiyatrosu’nun gösterisi ile başladı. Gösteriye Antalyalıların ilgisi yoğun oldu. Yaklaşık 35 dakika süren gösteride özellikle son bölümde sahneye çıkan grubun tahta materyaller eşliğinde sahnelediği gösteri büyük alkış topladı. Gösterinin sonunda Kore Ulusal Tiyatro ekibi seyircileri selamladı. Kore Ulusal Tiyatrosu’nun muhteşem davul gösterisini izlemek için alana gelenler ise büyük hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü Kore Ulusal Tiyatrosu’nun davullarını taşıyan tırın boykot nedeniyle Bulgaristan’ın Kaptan Andreevo ve Lesova sınır kapılarında mahsur kaldığı bildirildi.

Antalya Devlet Tiyatroları (ADT) Müdürü Selim Gürata, Kore Ulusal Tiyatrosu’nun gösterisi ile festivalin başladığını söyledi. Kore’nin geleneksel oyunlarının sergilendiğini ifade eden Gürata, “Kore’yi anlatan hissettiren çok güzel bir dans gösterisiydi. 6 bin seyirciyi sanatla buluşturduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

Kore Ulusal Tiyatrosu’nun gösterisinin önemli paçasını davul gösterisinin oluşturduğunu ifade eden Gürata, “Kore Ulusal Tiyatrosu, Almanya’daki gösterisin ardından Antalya’ya gelmek üzere yola çıktılar. Ekip buraya ulaştı. Ancak Koren’in ulusal davullarını taşıyan tır ne yazık ki Bulgaristan’ın Kaptan Andreevo ve Lesova sınır kapılarında dün başlatılan boykot nedeniyle ülkemize giriş yapamadılar. Dolayısıyla gösterinin önemli bir parçası olan davul şov eksik kaldı. Boykot biter ve kapı açılırsa gösteriyi eksiksiz olarak yeniden yapabiliriz. Bu kimsenin beklemediği bir durumdu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sadece bizim tır değil diğer tırlarında Türkiye’ye ulaşması için çaba sarfediyorlar. Bugünkü gösterinin davul kısmını seyirci ile paylaşamadık” diye konuştu.

Devlet Tiyatroları’nın yanı sıra 5 farklı ülkeden tiyatro grupları, 10 değişik oyunla 22 temsil vereceği festival 27 mayıs tarihine kadar devam edecek. Antalya Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde, Haşim İşcan Kültür Merkezi Büyük ve Küçük Sahne’de gerçekleşecek festivalde Kore Ulusal Tiyatrosu, Almanya Dortmund Tiyatrosu, Kazakistan Karaganda Kazak Dram Tiyatrosu, Romanya Craiova Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu, İspanya Kulunka Tiyatrosu ile Adana, İstanbul ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nca sahnelenen 12 seçkin oyun izleyiciyle buluşacağı duyuruldu.

İnternet Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.