Tiyatro Oyunu, 'Sarhoş' Engeline Takıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mehmetelmasSeksenler dizisinde Basri karakterini canlandıran ünlü tiyatrocu Mehmet Elmas, gençleri eğitmek için futbol fanatizmini yeren tiyatrosunu Balıkesir’de oynamak için girişimlerde bulunduğunu ancak, oyunun içindeki konuşmalarda, ‘sarhoş’ kelimesi geçtiği için bunun önüne engel olarak çıkarıldığını ileri sürdü. Amacının oyunda da görüleceği gibi içkinin kötülüğünü anlatmak olduğunu belirten oyuncu, karşılaştığı duruma bir anlam veremediğini söyledi. Elmas, kendisine ‘İstersen bedava oynayabilirsin’ diyenlere ise “Ben vergi ödüyorum” cevabını verdi.

“Tiyatroda Para Kazanıyorsan Amatörüm Deme Şansı Yok”

Gençlere yönelik bir tiyatro oyunu hazırladığını, oyununda futbolun çirkin yüzü olan holiganizmin kötü bir şey olduğunu anlatmaya çalıştığını belirten Mehmet Elmas, tiyatro oyununu sahneye koymak için yaptığı girişimleri ve karşılaştığı sıkıntıları paylaştı. Mehmet Elmas, “Tiyatroda ben amatörlüğe karşıyım. Para kazanıyorsanız ‘amatörüm’ deme şansımız yok. Konuşmayı bilmeyen öğretmen, okulun tiyatro kulübünü çalıştırıyor. Gençlere yönelik olarak bir oyun hazırladım. Futbolda fanatizm manyaklığını anlatan bir oyun hazırladım. Tamamen ticari gaye ile yaptım. Sonuçta ben hayatımı tiyatrodan kazanıyorum. Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ile görüştüm, kendisi çok olumlu yaklaştı. Bana ‘Bu oyunu mutlaka oynamalısınız hemen girişimleri başlatalım’ dedi. Balıkesir Valiliği’ne gittim, sorumlu Vali Yardımcımız Selda Dural çok iyi karşıladı. Milli Eğitim’e dilekçe verdim, oyun metnini verdim ve onlar bir kurul oluşturdular. Sonra bana oyunda geçen sarhoş kelimesini çıkarın dediler. İyi de içkinin kötülüğünü anlatıyoruz zaten burada. Ben kasıtlı olarak bir 70’lik gibi bir kelime kullanmadım reklam olmasın diye. Sonra bana ‘Bu sarhoş kelimesini kaldırın ücretsiz oynamanıza izin veririz’ diyerek şartlı onay verdiler. Ben niye ücretsiz oynayacağım? Öğretmenler ek ders ücreti almadan ek derse giriyorlar mı? Benim işim oyunculuk; Ben bu işten vergi ödüyorum arkadaş, bunun Türkçesi ‘oynama’ demektir” diye konuştu.

Salon sıkıntısını kısa süre içinde çözmeyi hedeflediğini söyleyen Mehmet Elmas, Balıkesirli tiyatro sevenler ile ‘Dinle Küçük Adam’ adlı oyunuyla mayıs ayının son haftasında buluşacağını söyledi.

Haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.