Trabzonlular Çinlileri ayakta alkışladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 henan-yujuTrabzon Devlet Tiyatrosu tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nin Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Lübnan Romanya, Gürcistan’ın dışında bir diğer yabancı konuğu da Çin’den gelen Henan Yuju Opera Grubu oldu.

Çin’in yarısından fazlasında iz bırakmış, bu arada Amerika, Fransa, İtalya ve Bangladeş gibi ülkelerde sahnelenmiş 1940’lı yıllarda kurulmuş olan opera topluluğunun oyunu “Rüzgarlı Kamelya”, Trabzon’da da yoğun ilgi gördü.

Konusu 500 yıl önce Ming Hanedanı’nda geçen ve Çin’in iki ünlü opera sesi Sujian Li ve Çing Bai’nin başrollerini paylaştıkları oyunda, Jibao’yu oynayan Jiangnan Vu’da oyun sonunda ayakta alkışlananlar arasındaydı. Oyuncular, gösteri sonrası sahneye çıkan seyircilerle dakikalar boyunca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Diğer taraftan, opera orkestrasının kullandığı Banhu (yaylı, iki telli ve ince sesli bir nevi saz), Erhu (yaylı, iki kıllı, biraz daha kalın sesli bir çalgı), 3 kirişli saz, Pipa (ut), flüt, Sheng (bambu borularından yapma flüt) ve zurna gibi geleneksel Çin müzik çalgıları da Trabzonlu seyircilerden geniş ilgi gördü.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.