Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft64_mf1440934Türkiye ‘nin yanı sıra Çin, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Lübnan, Romanya ve Gürcistan’dan tiyatro topluluklarının katıldığı ve 15 Mayıs’a kadar sürecek olan şenliğin açılışı için Atatürk Alanı’nda tören düzenlendi. Törene Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, protokol üyeleri ve tiyatrocular katıldı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Trabzon’un geçmişten gelen büyük kültür mirasını günümüze aktaran önemli şehirlerden biri olduğunu ifade ederek, “Trabzon, tüm sanat dallarında güçlü sanatçılar çıkarmış bir ilimiz. Ankara ve İstanbul’dan sonra böyle büyük ve sürekli tiyatro festivaline sahip tek il olan Trabzon’a geride kalan 13 yıl boyunca 177 grup oyun sahnelemek için geldi” dedi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık da sanatın toplumların barış ve dostluk içinde yaşamasına büyük katkı sağladığını vurguladı.

Halk oyunları gösterilerinin ardından tiyatrocular ve protokol üyelerinin katıldığı şenlik yürüyüşü gerçekleştirildi. Trabzon Devlet Tiyatrosu Atapark Haluk Ongan Sahnesi’ne kadar süren yürüyüş boyunca kortejdeki dev kuklalar ve kostümlü tiyatrocular büyük ilgi gördü. Tiyatro önünde konuklara yöresel yemekler ikram edildi.(dha/Osman Şişko)

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.