Yıldız Kenter'in Önünde Diz Çöktü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

yildizLions 50. Yıl Onur Ödülü Yıldız Kenter ile Ali Poyrazoğlu’na verildi. Ali Poyrazoğlu, ödülünü alırken sahnede hocası Yıldız Kenter’e önünde diz çökerek saygısını gösterdi. İzleyiciler de Ali Poyrazoğlu’nu bu hareketi nedeniyle uzun süre alkışladı.

Lions Tiyatro Odülleri töreni, dün akşam Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Konsey Başkanı Necdet Akman, “Lionlar olarak tiyatro sanatına halkımızın ilgisinin artması, sanatçılarımıza hak ettikleri değeri vermek ve takdir etmek amacı ile Lions Tiyatro ve Opera ödüllerini düzenlemekteyiz. Bu yıl da ülkemizdeki tüm devlet, şehir ve özel tiyatrolarda sahnelenen oyunlar arasından 12 kategoride her dalda en beğenilen en iyi üç sanatçımızı Lionlar seçtiler. Bu sanatçılar Lionlar’ın birincileridir. Ancak her yarışmanın bir birincisi olacağından, final seçici kurul üyelerimiz tarafından da Lionlar’ın seçtiği üç aday arasından her dalda birer birinci belirlendi.

KURULUŞUN 50. YILI

Bu yıl Lions’un ülkemizde kuruluşunun 50. Yılı olması nedeni ile uzun yıllar sanat yaşamlarını başarı ile sürdüren iki sanatçımıza Lions 50. Yıl Onur Ödülü verilmesi kararlaştırıldı. Lionlar tarafından bu ödülün, gönüllerde taht kuran Sayın Yıldız Kenter ve Sayın Ali Poyrazoğlu’na verilmesi uygun görüldü. Tüm sanatçılarımızı başarılarından dolayı kutluyor, Tiyatroya emek veren herkese tiyatroya sahip çıkan salonları boş bırakmayan, katılan destekleyen, alkışlayan tiyatro izleyicisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

50. Yıl Onur Ödülü’nü alan Ali Poyrazoğlu, sahnede hocası Yıldız Kenter’e önünde diz çökerek saygısını ifade etti. İzleyiciler de Ali Poyrazoğlu’nu alkışladı. Ödülünü alan Yıldız Kenter, Lionları tiyatro sanatını önemsemelerinden ve desteklemelerinden dolayı kutladı. Poyrazoğlu da “Lionlar tiyatro sanatına büyük ilgi duymaktalar, toplu bilet alarak destek vermekteler, korkarım yakında bir de tiyatro kurarlar. Eğer böyle bir şey yaparsanız biletlerinizi getirin ben satarım” diye konuştu.

Kazananlara ödülleri, Konsey Başkanı Necdet Akman ve Konsey Kültür Sanat Görevlisi Nesibe Müsevitoğlu verdi. Programda Prof. Dr. Turgut Göksoy’un hazırladığı tiyatro belgeseli gösterildi. Gece Radyo Alaturka Ses Yarışması birincisi Raci Akyar ile Pınar Dilek Yılmaz ikilisinin konseri ile sona erdi.

LIONS TİYATRO ÖDÜLLERİ-2013 BİRİNCİLERİ:
YILIN EN BAŞARILI KADIN OYUNCUSU: Songül Öden – Küçük Adam Ne Oldu Sana / Sadri Alışık Tiyatrosu
YILIN EN BAŞARILI ERKEK OYUNCUSU: Yiğit Sertdemir – Gerçek Hayattan Alınmıştır / Altıdan Sonra Tiyatro
YILIN EN BAŞARILI YARDIMCI KADIN OYUNCUSU: Begüm Birgören – Sonbaharı Beklerken / Sadri Alışık Tiyatrosu
YILIN EN BAŞARILI YARDIMCI ERKEK OYUNCUSU: Bedir Bedir – Yalnızlar Kulübü / İkinci Kat Tiyatro
YILIN EN BAŞARILI YÖNETMENİ: Müge Gürman – Çehov Makinesi / İstanbul Devlet Tiyatrosu
YILIN EN BAŞARILI DEKOR TASARIMCISI: Metin Deniz – Adalet Sizsiniz / Perdeci Oyuncuları
YILIN EN BAŞARILI KOSTÜM TASARIMCISI: Sadık Kızılağaç – “Sıkıyönetim” / Bakırköy Belediyesi Şehir Tiyatroları
YILIN EN BAŞARILI MÜZİK TASARIMCISI: Çiğdem Erken – “Zengin Mutfağı” / İst. Büyükşehir Bel. Şehir Tiyatroları
YILIN EN BAŞARILI KOREOGRAFI: Sibel Erdenk – Küçük Adam Ne Oldu Sana / Sadri Alışık Tiyatrosu
YILIN EN BAŞARILI IŞIK TASARIMCISI: Şahika Tekand – Oyun / İst. Büyükşehir Bel. Şehir Tiyatroları
YILIN EN BAŞARILI OYUN YAZARI: Yiğit Sertdemir – Gerçek Hayattan Alınmıştır / Altıdan Sonra Tiyatro
YILIN EN BAŞARILI YAPIMI: Oyun – İstanbul Büyükşehir Bel. Şehir Tiyatroları

Posta

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.