Bolşoy Tiyatrosu'nda Muhalif Temizliği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

20434423Başbalet, “Yaptıkları, yapmak istedikleriyle tam anlamıyla çakışıyor. Benim için sürpriz değil” açıklamasını yaptı.

Rusya dünyanın önde gelen kültür sahnelerinden Bolşoy Tiyatrosu, yönetime muhalefet yapan başbalet Nikolay Tsiskaridze’nin işine son verildiğini açıkladı. Tiyatro yönetimi sözleşmesi 30 Haziran’da sona eren baletle yeni iş sözleşmesi yapmayacağını duyurdu.

Rusya’nın kültür ve sanat gündemine iktidar-muhalif kavgası kavramı iki yıl önce yerleşmişti. Ünlü Bolşoy Tiyatrosu’nun neredeyse 1 milyar dolara restore edilmesini ve üstelik yapılan işlerin tarihi sahnenin orijinal halini bozduğunu savunan Tsiskaridze, Bolşoy yönetiminin bu işten cebine milyonlarca dolar indirdiğini de kamuya açıklamıştı. Tsiskaridze’nin bu çıkışı ardından, prima baletin sahneye çıkışı 2010 yılından günümüze dek en aza indirgenmişti. Balet 2013 yılında bir kez bile sahne yüzü görmemişti.

“SÜRPRİZ DEĞİL”

Önceki akşam Nikolay Tsiskaridze’nin işine son verildiğini duyuran Bolşoy Tiyatrosu Basın Sözcüsü Katerina Nikolayeva, “Tsiskaridze’nin Bolşoy ile olan iş sözleşmesi ay sonunda sona eriyor. Önümüzdeki dönemde Bolşoy yönetimi kendisiyle yeni sözleşme yapmama kararı almıştır. Böyle bir kararın hangi gerekçelerle alındığını da izah etmek durumunda değiliz” açıklamasını yaptı. Bolşoy Tiyatrosu yönetiminin açıkladığı kararı kısa bir ifadeyle yorumlayan Tsiskaridze, “Yaptıkları, yapmak istedikleriyle tam anlamıyla çakışıyor. Benim için sürpriz değil” dedi.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.