Mirren, Naklen Tiyatro Oynadı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mirren-naklen-tiyatro-oynadi_2177_bHelen Mirren’ın 13 haziranda Gielgeud Tiyatrosu’nda oynadığı The Audience‘ın, ABD ve Britanya sinemalarındaki canlı yayını seyirci rekoru kırdı. Londra’da Royal National Theater’ın oyunlarını, farklı bölgelerdeki sinemalarda ve sanat merkezlerinde canlı olarak aktardığı National Live kapsamında sahnelenen oyun seyirci sayısıyla bu projenin de rekorunu kırdı. BBC’nin verdiği rakamlara göre ABD’de 30 bin, Britanya’da ise 80 bin kişi The Audience’ı canlı seyretmek için sinemalara gitti. National Live programı, dört yıl önce yine Helen Mirren’ın başrolünü oynadığı Phedre’yle hayata geçen bir projeydi. Oyun yaz boyu Britanya’da 800, ABD’de 700 sinemada daha canlı yayımlanacak.

Ben çocukken olsaydı giderdim

National Live’ın direktörü Nicholas Hytner daha önce canlı yayın hakkında yaptığı açıklamada sektörün bu konuya ilgi duyup duymadığını bilmeleri gerektiğini söylemişti “Biri bunu deneyecekse bu biz olmalıyız. Eğer ben çocukken Laurence Olivier’nin olduğu National Theatre, Manchester’da bir sinemada gösteriliyor olsaydı her seferinde giderdim.”

Zengin bir kadro yer alıyor

Peter Morgan’ın yazdığı oyunun yönetmenliğini Saatler ve Billy Eliot gibi filmlerin yönetmenliğini yapan Stephen Daldry üstleniyor. The Audience’ın oyuncu kadrosu ise Helen Mirren, Robert Hardy, Haydn Gwynne ve Paul Ritter’dan oluşuyor. Konusuysa Kraliçe’nin, Churchill, Margaret Thatcher ve John Major ile başbakanlık dönemlerinde kapalı kapılar ardında yaptığı görüşmelere dayanıyor.

Taraf

Paylaş.

Yanıtla