Akdeniz Oyunları "Lorke" ile Açılacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

lorkeAkdeniz Oyunları’nın açılış töreninde sahne alacak Dicle Üniversitesi (DÜ) Devlet Konseruvatuvarı Halk Oyunları Topluluğu, Diyarbakır halayı ve lorkeyi sahneleyecek.

 Mersin’in ev sahipliğinde bu yıl 17’ncisi yapılacak Akdeniz Oyunlarının 20 Haziran’da Mersin Stadyumu’nda yapılacak açılış töreninde gösteri sunacak olan Dicle Üniversitesi (DÜ) Devlet Konseruvatoru Halk Oyunları Topluluğu hazırlıklarını sürdürüyor. Günde 5 saati aşan çalışmayla hazırlıklarını devam ettiren 80 kişilik topluluk, önemli etkinlikte gösteri sunacak olmanın heyecanını yaşıyor.

25 bin kişiyle kaşık şov

Aynı zamanda törende sahnelenecek halk oyunlarının sanat yönetmenliğini yapan Nefes Dans Sanat Topluluğu Sanat Yönetmeni Can Günkut, açılışta sergilenecek Ege, Karadeniz, Trakya ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine özgü oyunlarla Türkiye’yi anlatacaklarını söyledi. Törende halk oyunlarının yanı sıra modern dans ve akrobasi gösterileri ile konserin de yer alacağını vurgulayan Günkut, “Ayrıca 25 bin izleyicinin katılımıyla kaşık şov yapılacak. Karşılıklı ritimle seyirci de katılacak. Aynı anda 25 bin kişi karşılıklı kaşık şov yapacak. Güzel bir coşku olacak diye düşünüyoruz” dedi.

“Lorke’yi sahneleyeceğiz”

Dicle Üniversitesi Devlet Konseruvatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kürşat Gülbeyaz ise önemli bir etkinlikte yer alacakları için çok mutlu olduklarını söyledi. Son yıllarda katıldıkları çok sayıda yarışmada büyük başarı gösterdiklerini, bu başarı dolayısıyla Akdeniz Oyunlarına davet edildiklerini kaydeden Gülbeyaz, şöyle dedi:

“Oyunların hem açılış hem de kapanış töreninde sahne alacağız. Bu kadar büyük bir etkinlik için seçilmiş olmak üniversitemiz ve Diyarbakır için çok büyük onurdur. Bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağıdır. 40’ı kız 80 kişilik ekip olarak katılıyoruz. Tokat, Bitlis ve Diyarbakır’a ait 4 oyun sergileyeceğiz. Diyarbakır’a ait halay ve lorkeyi sahneleyeceğiz.”

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.