Akhtar’ın Oyunu Pulitzer Drama Ödülü Aldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Çeviri / Ayad Akhtar’ın, özel sektörde çalışan ve Pakistanlı Müslüman bir aileden geldiğini saklayan bir avukatın öyküsünü anlatan “Disgraced” adlı oyunu, bu yıl drama dalında Pulitzer ödülünü kazandı. Diğer finalistler Amy Herzog’un “4000” adlı oyunu ile “Gina Gionfriddo’nun “Rapture, Blister, Burn” (“Sevin, Azarla, Gücen”) adlı oyunudu.

LA Times. 15 Nisan 2013, Çeviri: Dilşad Sağlam

la-et-cm-pulitzer-prize-drama-20130415-001 Bu yılın drama jurisinde başkan olarak Washington Post’un tiyatro eleştirmeni Peter Marks’ın yanında oyun yazarı Donald Margulies, Princeton Üniversitesi profesörü Jill Dolan, eleştirmen John Fleming ve Alexis Soloski gibi isimler yer aldı.

 Geçtiğimiz yıl New York’ta bulunan Lincoln Center Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu “Disgraced” oyununun başrolünü Comedy Central adlı komedi kanalının “The Daily Show” programı ile tanınan Aasif Mandvi canlandırdı. “Disgraced”in ilk gösterimi 2012 yılınız ocak ayında Chicago’da bulunan American Theater Company sahnesinde gerçekleştirilmişti.

 Oyun, avukat Amir Kapoor ile sanatçı eşi Emily’nin bir akşam yemeğinde gizli kalmış duyguların dökülmeye başladığı bir sohbet ve sonrasını anlatır.

 Yazar Akhtar New York’ta doğmuş, çocukluğunu ise Milwaukee şehrinde geçirmiştir. Diğer eserleri arasında “American Dervish” adlı roman ile “The War Within”  filminin senaryosu yer almaktadır.

 Geçtiğimiz yıl drama dalında Pulitzer Ödülünün sahibi “Water by the Spoonful” oyunu ile Quiara Alegria Hudes olmuştu.

Paylaş.

Yanıtla