Akmen: “Sönmez’i Bırakın, Gelin Beni Hedef Alın”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

imagesMimesis Haber / Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (IATC) Türkiye Merkezi Başkanı Üstün Akmen, dün yaptığı yazılı açıklamada, “İ. Melih Gökçek’in yeni gözdesi” olarak nitelendirdiği Oyuncular Sendikası Başkan Yardımcısı oyuncu Şebnem Sönmez hakkında Gökçek’in Memet Ali Alabora’dan sonra dile getirdiği ve “tehditkâr” olarak nitelendirdiği sözlerini “talihsiz” olarak değerlendirdi.

Taksim Dayanışması olarak verilen mücadeleye dikkat çeken; direnen işçiler, öğrenciler, sanatçılar adına fikirlerini açıklayan Sönmez hakkında “Bu kadın sanatçı mı, provokatör mü” diyerek hedef gösteren Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’i kınayan Üstün Akmen: “Esasında bunların tümünü kafa kafaya vursanız, hiçbiri ne bir Memet Ali Alabora, ne de bir Şebnem Sönmez etmez” dedi.

Şebnem Sönmez’in de Memet Ali Alabora gibi bu ülkenin yetiştirdiği enderlerden olduğunun altını çizen Üstün Akmen, yapılan yayınlar için: “Bunlar, gerçekten de ümidin düşmanı, ‘akarsuyun meyve çağında ağacın, serip gelişen hayatın düşmanı’, ama bu ülkenin sanatçısı, gerçek aydını işte “bunlar”ın gerçek amaçlarına asla yol vermeyecek “ dedi.

Kötü emellere hedef gösterilen Memet Ali Alabora’nın ve Şebnem Sönmez’in çok genç ve “dallarında birer değer” olduklarına dikkat çeken Üstün Akmen: ”Bu çocukların yanındayım, arkasındayım, hatta ortasındayım. Onlar çok genç. Yapmayın yazıktır, bırakın onları, onlardan ayrı bir yanım yok benim, yaşımı başımı aldım, gelin beni hedef olarak kullanın. Umurumda değilsiniz” dedi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.