Ankara'lı Sanatçılar Eylemlere Tepkisiz Kalmadı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

behzat-c5Yıllardır hep şikayet ederdik, Ankara’da neden cadde ve sokaklarda festivaller düzenlenmez diye. Bu durum Gezi Parkı eylemleriyle değişti.

Şenlik havasındaki eylemler, 31 Mayıs’tan itibaren devam ediyor. Gezi Parkı eylemlerinin Ankara’daki başlangıç noktası olan Kuğulu Park ve Tunalı Hilmi Caddesi, 31 Mayıs’tan itibaren tam bir şenlik yeri. Kütüphaneler, ücretsiz yemek ve içecek servisleri, dans ve müzik gösterileri… Biber gazından etkilenmemek için yüzlere takılan maskeler dışında her şey modern bir Avrupa ülkesi festivali gibi. Eylemcilerin bazıları ise yüzlerine taktıkları farklı maskelerle renkli görüntüler oluşturuyor. Son bir haftadır bir an önce günlük işlerini bitirip, akşam Tunalı’ya kendini atmak isteyen Başkentlilerin sayısı giderek artıyor. Sanırım eylemler sona erdikten sonra da, bu durum değişmeyecek. Çünkü insanlar sokağın tadına vardı, sokakta hayat olduğunu anladı. Umarım birçok Ankaralının hayal ettiği gibi gündüz olmasa bile akşam belli bir saatten sonra Tunalı Hilmi Caddesi trafiğe kapanır ve yaya kullanımına açılır.

Eylemlerin, pozitif etkilerinden biri de hoşgörünün pekişmesi. Ankara’da hoşgörünün ilk kez bu kadar yoğun olduğunu görüyorum. Öyle ki tıklım tıklım cadde ve sokaklarda birbirine hafif de olsa çarpınca dönüp özür dileyen bir topluluk var. Ankaralıların soğuk insanlar oldukları, tanışmanın ve iletişime geçmenin zor olduğu söylenirdi. Bu eylemlerle birlikte bu görüşte tarihe gömülmüş görünüyor. Sokaklarda herkes birbirine selam veriyor, halini hatırını soruyor. İnsanların yüzünde bir rahatlama hissi ve mutluluk var.

Ankaralı sanatçılar da eylemlere tepkisiz kalmadı. Ankara’nın ünlü isimleri, 31 Mayıs’tan itibaren sokaklarda Gezi eylemlerine katılıyor.

AKBABA İLE EYLEMDE

Başkent’in en popüler isimlerinden biri olan Erdal Beşikçioğlu, ilk günden itibaren eylemlere destek veriyor. Beşikçioğlu, Behzat Ç. dizisinin ‘Akbaba’sı Berkan Şal’la birlikte Kızılay’da protesto gösterilerine katıldı.

KOLEJ’E YÜRÜDÜLER

Beni Affet dizisinin iki ünlü ismi Özgün Çoban ve Şeyma Korkmaz da, eylemlere katılanlar arasında. İkili, yeni hazırlanan “Türkiye’deki Sanat Kurumlarının Oluşumu ve İşleyişi” konulu yasa taslağını protesto için, diğer sanatçılarla birlikte Opera binasından Kolej’e yürüdü.

DESTEK VERDİ

Tiyatro ve dizi oyuncusu Ozan Şenozan da, Kuğulu Park’ta eylemdeydi. Şenozan, yeni hazırlanan yasa taslağını protesto için düzenlenen, opera ve bale sanatçılarının şarkılar söyleyip, gösteri yaptığı eyleme destek verdi.

HAKİM DE SOKAKLARDA

Behzat Ç. dizisinde hakim rolündeki tiyatro oyuncusu Sinan Pekinton, ilk günden itibaren eylemlere destek veriyor.

Balerin değil tiyatro öğrencisi

Ankara’daki eylemler sırasında bir balerinin polisin tekmeleriyle kalçasının kırıldığı haberleri çıktı. Konu üzerine biraz araştırma yapınca haberlerde yazıldığı gibi bir balerinin değil, tiyatro öğrencisinin darp edildiğini öğrendim. Tiyatro öğrencisi Burcu, pazar günü balerin arkadaşıyla birlikte Kızılay’a gittiğini, burada polisin saldırısına uğradıklarını söyledi. Eylemlere destek verdiğini, ancak o gün oradan eylem için bulunmadığını belirten Burcu, aldığı darbelerden dolayı kuyruk sokumunun kırıldığını aktardı. Burcu, hakkını aramak için suç duyurusunda bulunduğunu ve yasal sürecin başladığını dile getirdi. Burcu, balerin arkadaşının ise yazıldığı gibi kalçasının kırılmadığını, hafif darp izleri olduğunu anlattı.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.