Antalya’da Tiyatro Gösterili Protesto

Pinterest LinkedIn Tumblr +

antalya-da-acik-havada-sanatli-taksim-protest-4740706_oTaksim Gezi Parkı’nda yaşananlar Antalya’da öğrenciler tarafından ‘Küfürsüz, alkolsüz, şiddetsiz’ açık hava tiyatro gösterisi ile protesto edildi.

Antalya Devlet Tiyatrosu ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerden oluşan 20 kişilik grup, meydanda 15 gündür farklı bir protestoya öncülük ediyor. ‘Sanatla diren Antalya’ sloganı altında sanatlarını icara eden öğrenciler, şiirler okuyup, tiyatro gösterisi sundu. Tiyatro gösterisi etrafında daire oluşturan kalabalık, öğrencilere zaman zaman eşlik etti. Eleştirilerinin yanında sosyal mesajda veren öğrenciler adına konuşan Murat Ömür Tuncer, meydanlardaki herkesi sağduyuya davet etti.

Tuncer, “Bu yüzden Cumhuriyet Meydanı’nda ismine yakışır halkımıza yakışır şekilde temsil edelim. Söylemlerimizde lütfen kin ve nefret sözcüklerini kullanmayalım. Eylemlerimizin sürükleyici, etkili ve kalıcı olması için küfür etmeyelim. Hassas bir konu olan alkol konusunda bizde hassas olalım. İnsanları barış ve kardeşliğe davet ederken hoşgörülü olalım. Bu nedenle alanlarda alkol almayalım. Söylemlerimize dikkat edelim” şeklinde konuştu.

Tiyatro grubu öğrencilerinde Yeliz Dubaz ise 15 gündür meydanda olduklarını hatırlatarak, amaçlarının, alkolsüz, şiddetsiz, küfürsüz şekilde sanatla direnmek olduğuna vurgu yaptı. Protestolarını sanatla mizahi olarak yaptıklarını dile getiren Dubaz, alandaki diğer gruplarla birleşerek her akşam açık gösteri düzenlediklerini ifade etti.

Haber x

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.