Başbakan ile Kimler Masaya Oturuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/Dünden bu yana Başbakan’ın Gezi protestosu konusunda belirli isimlerle görüşeceği gündemde. Dün akşam saatlerinde belirli isimler açıklanmış ardından bu isimlerden bazıları kendilerine “resmi” bir talep gelmediğini belirtmişlerdi. Bu isimler arasında oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, Prof. Betül Tanbay, gazeteci Hayko Bağdat, akademisyen Mücella Yapıcı, Greenpeace ve Helsinki Yurtaşlar Derneği’nin de olduğu söylenmişti.

Gün içinde Taksim’e yeniden polis müdahalesinin başlaması üzerine 116 farklı bileşenin oluşturduğu ve direnişin başından beri süreci yönetmeye çalışan bir platform olan Taksim Dayanışması “toplumsal barış için yanıt beklenirken, yine polis müdahalesi yaşandı. Polis şiddeti durmadan yapılacak herhangi bir görüşme meşru değildir” açıklamasında bulundu.

Taksim’e müdahalenin devam ettiği akşam saatlerinde Gazeteci ve Greenpeace temsilcisi Hilal Atıcı kendilerine gelen daveti reddettiklerini açıkladılar.  Hayko Bağdat Twitter’dan yaptığı açıklamada “Taksim Dayanışma’nın tavrına uygun olarak yarın yapılması planlanan Başbakanlıktaki toplantıya katılmayacağım” dedi.Görüşme için adı geçen bir grup olan Greenpeace’den Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı ise Başbakanlık Basın Müşavirliği’nden aranarak davet edildiğini ancak “mevcut şiddet ortamında mesajın sağlıklı bir şekilde iletilemeyeceği ve düzgün bir diyalog ortamı olamayacağı” gerekçesiyle Başbakan’ın görüşme teklifini reddettiğini açıkladı.

sanBaşbakan  yarın Gezi Parkı protestoları kapsamında protestocuları temsilen bir heyeti kabul edeceği açıklandı. Başbakan Erdoğan, görüşmenin ardından da ayrıca oyuncu Necati Şaşmaz, oyuncu Hasan Kaçan ve müzisyen Gökhan Özoğuz ile AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geleceği söylendi.

Radikal Gazetesi’nin haberine göre Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme planı şöyle:

-Sabah saat 10.00’da AKP Genel Merkezi’nde Merkez Yürütme Kurulu’nu (Myk) toplayacak olan Başbakan Erdoğan, öğlen saat 14.30 civarında ise Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

-Saat 16.00’da Taksim Gezi Parkı protestolarıyla ilgili bir heyeti AKP Genel Merkezi’nde kabul edecek. Bu heyet içerisinde hangi isimlerin hangi yapıları temsilen yer aldığı bilinmiyor.

-Başbakan akşam saatlerinde ise sanatçılarla bir araya gelecek. Erdoğan, saat 18.00’de Kurtlar Vadisi dizisinden tanınan oyuncu Necati Şaşmaz’ı, oyuncu Hasan Kaçan’ı ve müzik grubu Athena’nın solisti Gökhan Özoğuz’u AKP Genel Merkezi’nde kabul edecek. Bu görüşmede de Gezi Parkı protestoları ile ilgili konuların ele alınması bekleniyor.

-Başbakan ayrıca Perşembe günü saat 14.30’da Gezi Parkı protestoları kapsamında Hülya Avşar’ı kabul edecek.

Duygu Dalyanoğlu/MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla