Başbakanın Baş Danışmanı El Cezire Spikerini Bile İnandıramadı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber- Hepimizin bildiği gibi Türkiye, ülke geneline de yayılmış büyük protesto eylemleriyle çalkanıyor. Geziparkı’ndaki ağaçların kesilip yerine Topçu Kışlası ve AVM yapılacağının “kesin karar” verilmesiyle büyüyen olaylar başbakanın otoriter uygulamalarına karşı çıkan büyük bir çeşitliliğe ve spontanlığa sahip bir eylemler zincirine dönüştü.

Aşağıdaki videoda El Cezire televizyonu haber bülteni yer alıyor. Haber spikeri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baş danışmanı İbrahim Kalın’a bağlanıyor. İbrahim Kalın bu kitlesel eylemleri akıllara durgunluk verecek bir şekilde bir takım marjinal grupların yönlendirmesi olarak niteliyor. Polise aşırı şiddet uygulandığını söylüyor. Ağaçların kesilmeyeceğini aslında başka bir yere taşınacağını belirtiyor.

El-Cezire

Görüntülerde de yer alan polis şiddetinin farkında olan spiker dayanamıyor: Görüntülerin İbrahim Kalın’ın söyledikleriyle çeliştiğini, göstericilere karşı polisin aşırı şiddet uyguladığını söylüyor. Gerçekte yaşananların üstünü açık bir şekilde kapamaya çalışan İbrahim Kalın’ın demeçlerine karşı çıkan spiker yanıt veriyor: Gösterilerin başbakanın otoriter tavrına karşı çıkma amacı barındırdığını söylüyor. Baş danışman ve spiker arasındaki röportaj tartışmaya dönüşüyor.

Haber videosu Türkiye’de neler olup bittiğinin nasıl çaresizce karartılmaya çalışıldığını gösteriyor.

Başbakanın otoriter yönetim anlayışı konusunda El Cezire spikerinin bile farkındalığa sahip olması meselenin özünün dünya gündemine yansıdığının bir başka ispatı niteliğinde. Başbakanın baş danışmanı İbrahim Kalın’ın demeçleri ise geleceğe dair ciddi kuşkuların katmerleşmesinden başka bir anlama gelmiyor.

 İlker Yasin Keskin /Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla