Direniş Günlükleri Performans Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

imagesMimesis Haber/Gezi direnişinde yer alanlar, sanatçı kimlikleriyle de sürecin içinde. Bir kısmına sayfamızda yer verdiğimiz üzere sanatçılar basın açıklamaları, sokak performansları, dinletiler, atölyeler  ile direnişin sesini daha da güçlendirmeye devam ediyor. Bugün de Gezi Parkı’nda  “Direniş Günlükleri Performans Atölyesi” gerçekleşecek.  Atölyede yer alacaklar 5 Haziran Çarşamba 16:00’da Gezi Parkı, Havuz Civarında buluşuyor. Duyuruyu sizlerle paylaşıyoruz:

Taksim Gezi Parkı direnişinde 8 günü tamamladık bol bol gaz yiyerek, slogan atarak. Bu geçen günlerde birçok deneyim yaşadık hepimiz. Kimimiz hiç tanımadığımız birinin yüzüne talcid sıkarken, kimimiz taksimin çöplerini topladı gene hiç tanımadığı kişilerle. Bu direniş pek çok farklı kesimden insanı aynı mekanda topladı ve dolayısıyla pek çok karşılaşma/çatışma/uzlaşma anları oluştu. Bu önemli anların, deneyimlerimizin hem bir güncesini tutacağız hem de performans sanatının araçlarıyla kendimizi ifade edeceğiz. Sahne sanatlarıyla ilgilenen, ilgilenmese de bu yaratıcı sürece dahil olmak isteyen, direnişin bir şekilde parçası olan herkesi atölyeye bekliyoruz.

NOT: Yanınızda kağıt, kalem, boya kalemi, renkli kağıt, kumaş, yapıştırıcı ya da anlatacaklarinizi ifade etmeye yarayacak her turlu malzemeyi getirebilirsiniz

Paylaş.

Yanıtla